IEGĀDĀJIES LATVIJĀ DARINĀTAS SUDRABA ROTASLIETAS!

Jau no pirmatnējiem laikiem, rotām un dažādiem dārgmetāliem ir bijusi liela loma cilvēku sadzīvē. Līdztekus tam, ka rotas papildina koptēlu, tās ir arī lieliska investīcija. Ļoti daudzi izvēlas ikdienā valkāt dažādas rotaslietas, jo tās lieliski papildina koptēlu. Juvelieris ir profesija, kas ikdienā strādā ar dažādiem dārgmetāliem un dārgakmeņiem, lai radītu skaistas rotaslietas. Prasmīgam amata meistaram problēmas nesagādās arī rotu pielāgošana vai pat labošana nepieciešamības gadījumā. Lai rotas lietas kalpotu gana ilgi un nezaudētu savas fiziskās īpašības, ir svarīgi tās pareizi lietot un kopt. Šādi noteikumi ir attiecināmi uz jebkāda veida dārgmetālu izstrādājumiem, neatkarīgi no tā vai tajos ir arī dārgakmeņi vai pusdārgakmeņi(izvēlies šeit – sudraba kaklarota). Kvalitatīvas rotas ne tikai ilgi kalpos, bet izskatīsies gana gaumīgi pie jebkura tērpa un jebkurā dzīves situācijā.

KVALITATĪVAS SUDRABA ROTASLIETAS JEBKURAI GAUMEI

Dažādas kaklarotas, auskari un gredzeni ir populārākie rotaslietu veidi mūsu platuma grādos. Sudrabu ir iecienījuši gan vīrieši, gan sievietes. Sudraba askētiskās un gaumīgās īpašības vienmēr ir bijušas aktuālas reizēs, kad jāizvēlas rotaslietas sev vai dāvanai. No sudraba mēdz veidot arī rokas un kājas sprādzes, dažādus kulonus, piespraudes un tamlīdzīgas lietas. Pie prasmīga meistara ir iespējams iegādāties lieliskas un gaumīgas rotaslietas ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem. Esam raduši, ka juvelierizstrādājumos un rotaslietās tiek iestrādāti dārgakmeņi vai pusdārgakmeņi, taču, prasmīgi meistari rotās mācēs iestrādāt arī dabas dotus elementus, piemēram stikliņus.

KĀ IZVAIRĪTIES NO SUDRABA DEFORMĀCIJAS?

Rotu apkope un labošana sniedz iespēju pagarināt rotu kalpošanas laiku. Prasmīgi meistari spēs rotas arī pārveidot un pielāgot, ja radīsies tāda nepieciešamība. Interesanti, ka pie rotu labošanas pieder arī pakalpojums, izgatavot, piemēram, pazuduša auskara dublēšanu, kas nozīmē vienkārši jauna un tāda paša izgatavošanu. Pie pārveidošanas var minēt gredzenu samazināšanu vai pielāgošanu, kaklarotu pielāgošanu, piemēram, padarot tās īsākas. Rotu pārveidošana ir pakalpojums, kurš piedāvā esošās un savu laiku nokalpojušās rotas pārkausēt un izveidot ko pavisam jaunu neizdodot lielas naudas summas. Rotu kopšanai noteikti nepieciešams izmantot tieši juveliera ieteiktos līdzekļus, lai nebojātu metālu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *