KAS PĀRBAUDA UN UZSTĀDA JAUNAS RIEPAS?

Katrai automašīnai, kas piedalās ceļu satiksmē, ir nepieciešama riepu maiņa divas reizes gadā, ja vien netiek izmantotas vissezonas riepas. Šī iemesla dēļ autovadītājus var iedalīt divās lielās grupās. Daļa autovadītāju dod priekšroku vissezonas riepām, jo ar tām var braukt cauru gadu, nemainot. Taču, otra kategorija izvēlas riepu komplektu mainīt divas reizes gadā. Tas nav nedz pareizi, nedz nepareizi, jo galvenais ir sekot riepu stāvoklim, neatkarīgi no sezonas, piemēram, pārbaudot protektora dziļumu. Jebkuram auto īpašniekam ir svarīgi atrast uzticamu riepu servisu, kura darbinieki sniegs padomu jebkurā situācijā – sākot ar to, kādas riepas izvēlēties un beidzot ar to nomaiņu un apkopi.

KAS JĀZINA PIRMS RIEPU IEGĀDES?

Automašīnām iespējams uzstādīt trīs dažādu riepu veidus. Vissezonas riepas tiek lietotas braukšanai visu gadu, taču ir noteikta zemākā temperatūra, kad to izmantošana vairāk nav tik droša. Vasaras riepas tiek izmantotas gada siltākajos mēnešos, savukārt, ziemas riepas aukstajos. Ziema var sākties ātrāk vai arī nedaudz ievilkties, tādēļ riepu maiņu, ieteicams veikt tad, kad laikapstākļi pavasarī ir kļuvuši stabili. Viens no iemesliem, kādēļ vasaras riepas nebūs lietojamas ziemā un otrādi, ir ne tikai to tehniskās, bet arī ķīmiskās īpašības, jo vasaras riepas pie zemas temperatūras nav ekspluatējamas. Riepu serviss palīdzēs izvēlēties piemērotas riepas ne tikai automašīnai, bet arī braukšanas paradumiem.

LIETO DISKU LOMA AUTOMAŠĪNAS UZBŪVĒ

Jebkurā auto servisā vai riepu garāžā ir iespēja pārbaudīt ne tikai riepu tehnisko stāvokli, bet arī riepu diskus. Vispieprasītākie ir lietie diski. Braukšanas dinamika, stabilitāte uz ceļa – tie ir tikai daži no kritērijiem, kuru precizitātē diskiem ir viena no galvenajām lomām. Braucot pa nekvalitatīviem ceļa segumiem un grants ceļiem, disku bojājumi nav nekas jauns, tāpēc, ja ikdienā jāšķērso šādi ceļi, disku apkope un pat labošana būs nepieciešama diezgan regulāri.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *