Futbola un hokeja fani, sarosās!

2019.gada pirmie mēneši nesuši sporta entuziastiem daudzus ievērības cienīgus notikumus. Gada sākumā Kanādā noslēdzās 43.Pasaules čempionāts hokejā junioriem. Estešundā, Zviedrijā noslēdzies Pasaules čempionāts biatlonā. Un 2019.gads vēl nav pat pusē! Jau pavisam drīz, maijā, mūs visus gaida ikgadējā līdzi jušana pie lielākiem un mazākiem ekrāniem, jo risināsies Pasaules čempionāts hokejā. Gandrīz uzreiz pēc tam, jūnijā, notiks UEFA čempionu līgas turnīra noslēguma spēles Madridē. Vasara turpināsies ar spraigām basketbola spēlēm Latvijā Sieviešu EuroBasket 2019 ietvaros , bet tikmēr Francijā norisināsies Tour de France.

Lasi arī – https://www.radio1.lv/lv/Reklamaraksti/1/49107/Kas-nepaliks-aiz-borta-Nozares-kas-atkopsies-pec-Covid-19-krizes

UEFA Čempionu līga ir augstākā ranga futbola sacensības pasaulē, tajā cīnās nacionālo līgu čempioni.Turnīra vēsture aizsākās tālajā 1955.gadā, kad tajā sacentās 16 komandas no Itālijas, Dānijas, Beļģijas, Zviedrijas, Polijas, Skotijas, Dienvidslāvijas, Nīderlandes, Austrijas, Spānijas, Rietumvācijas, Sāras, Šveices, Portugāles, Francijas un Ungārijas. 1960.gada sezonas finālspēlē tika iesisti tik daudz vārti kā vēl nekad – Real Madrid iznīcināja Eintracht Franfurt ar 7-3. Līdz šim neviens cits nav pārspējis šo rekordu. Vienlaicīgi, šī spēle izceļās ar to, ka tā bija komandas Real Madrid piektā UEFA turnīra uzvara. Arī šis rekords nav ticis pārspēts līdz pat šodienai.
UEFA čempionu līga 2019 rit pilnā sparā jau kopš 2018.gada 26.jūnija, kad komandas uzsāka kvalifikācijas spēles. Līdz šim ir iesisti 327 vārti, produktīvākie spēlētāji ir Lionel Messi un Robert Lewandowski, kuri katrs iesituši 8 vārtus. Turnīra iepriekšējo 3 sezonu čempioni Real Madrid ir izstājušies no cīņas kopš spēles ar Ajax, tādēļ ir īpaši liela intriga sakarā ar UEFA čempionu līgas 2019 uzvarētājiem.
Šķiet, ka hokeju fanu skaistākais pavasara vēstnesis ir tieši Pasaules čempionāts hokejā. Kā jau katru maiju, arī šogad, jau 83.reizi risināsies čempionāts. Tas pirmo reizi notika 1920.gadā, toreiz kā daļa no olimpiskajām spēlēm, jau 1930.gadā čempionāts kļuva par patstāvīgu notikumu. Nākamajā gadā Latvija iestājās Starptautiskajā hokeja federācijā. Šī iestāde organizē visus Pasaules čempionātus hokejā. Vēsture rāda, ka čempiona titulu visvairāk saņēmusi Padomju savienības komanda (27uzvaras).Arī citas valstis var lepoties ar šo titulu – ASV, Zviedrija, Kanāda. Čempionāts ir milzīgs notikums sporta pasaulē. Kad 2015.gadā tas notika Čehijā, Prāgā, to kopumā apmeklēja 741 690 līdzjutēju.
Šī gada maijā, gluži tradicionāli, Latviju pāršalks hokeja vilnis, jo Slovākijā no 10.maija norisināsies Pasaules čempionāts hokejā. Čempionāts norisināsies divās Slovākijas pilsētās – A grupas spēles notiks Košicē, bet B grupa Bratislavā. Latvijas izlase šogad spēlēs B grupā, kurā bez Latvijas atrodas sekojošo valstu izlases: Zviedrija, Krievija, Čehija, Šveice, Norvēģija, Austrija un Itālija. A grupā šogad iekļautas Kanāda, ASV, Somija, Vācija, Slovākija , Dānija, Francija un Lielbritānija. Vērts izcelt, ka Lielbritānijas hokeja izlasei šī būs atgriešanās čempionāta elites grupā pēc 27 gadu pauzes. Latvijai šogad paredzētas spēles pret Austrijas izlasi, Šveices izlasi, Itālijas izlasi, Čehijas izlasi, Krievijas izlasi, kā arī Zviedrijas un Norvēģijas izlasi. Veiksmi mūsu sportistiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *