Loģistikas pakalpojumi Latvijā kā arī visā pasaulē

Mūsdienās loģistikas uzņēmumi piedāvā ne vienīgi tāda veida darbus, piemēram, kā transporta pakalpojumi, bet var tikt nodrošināti un papildus loģistikas pakalpojumi, piemēram, apdrošināšanas un muitas, kā arī noliktavas pakalpojumi. Šis moments ir saistīts ar to, ka klients, kad vēršas tieši pie attiecīgā kravu pārvadātāja, vēlas, protams, lai tiek risināti jebkāda veida jautājumi, kas tad saistās ar viņu kravas aizgādāšanu līdz galamērķim. Tā kā dažreiz notiek tā, kad prece nevar tikt piegādāta uzreiz, piem., ja prece būs specifiska vai arī tas ir maršruta ceļa dēļ, šajā gadījumā krava tiek uzglabāta līdz pat brīdim, kad būs organizēti transporta pārvadājumi. Tādēļ loģistikas uzņēmumi nevar iztikt bez noliktavu pakalpojumiem. Tiek piedāvāti un muitas pakalpojumi, ka brokeri. Un, bez šaubām, būtisks apstāklis ir apdrošināšana, tādēļ, ka, nav būtiski vai būs izvēlēti transporta pakalpojumi Latvijā vai jau starptautiskie pārvadājumi, sūtījuma precei būtu jābūt apdrošinātai.

Starptautiskie pārvadājumi un to veidi

Izvēloties tādu servisu kā kravu pārvadājumi, neviens var neaizdomāties par to, kā krava tiek piegādāta saņēmējam. Šodien loģistika ir diezgan progresējusi kā arī daudzveidīga, kā arī loģistikas uzņēmumi piedāvā dažādus pārvadājumu variantus, sākot ar gaisa transportu un nonākot līdz jūras preces pārvadāšanu. Visbiežāk, laikā kad prece būs pārvadāta mazas teritorijas robežās, tiks pielietoti auto kravas pārvadājumi, kurā sūtītā prece tiks nogādāta ar kravas auto palīdzību(ieskaties vairāk te – avio kravu pārvadājumi). Šo variantu parasti izvēlās, kad tiks veikti kravu pārvadājumi Latvijā. Taču, ja saskaras ar tāda veida lietu kā starptautiskie pārvadājumi, tad te jau rodas nepieciešamība pēc daudz lielāka, nekā kravas auto. Interesanti, ka galvenokārt ir izmantoti tieši jūras starptautiskie pārvadājumi, tā kā ar tiem iespējams pārvadāt ļoti dažādas preces, tie tiks izvēlēti, tad, kad vajadzīgi, piemēram, konteineru pārvadājumi. Bieži ir pasūtīti un gaisa transporta pakalpojumi, protams tas bez šaubām ir dārgi, taču ļoti ātri. Un, protams, tiek lietoti un dzelzceļa transporta pārvadājumi, bet šai kategorijai būs ierobežots maršruts.

Kādā veidā noskaidrot sev loģistikas uzņēmumu?

Vienmēr tiek ieteikts pirms tam, kad noslēgt līgumu ar loģistikas speciālistu, pievērst uzmanību pāris svarīgiem momentiem, kuri būs saistīti ar transportēšanas pakalpojumiem. Ir jāuzzina kādus vēl pakalpojumus piedāvā loģistikas uzņēmumi. Bez šaubām jābūt piedāvātiem apdrošināšanas pakalpojumiem. Kravas auto vadītājam jābūt visām atļaujām un dokumentiem. Gadījumā ja uzņēmums darbojas arī tādā jomā piemēram, kā starptautiskie pārvadājumi, loģistikas uzņēmumiem jābūt visām licencēm un pieredzei šajā jomā. Ir vērts uzzināt, kā tad loģistikas speciālists veic pašu komunikāciju ar kravas auto vai kāda cita transporta vadītāju. Kādā veidā būs sekots līdzi kravai kā arī kādā veidā notiek piegāde.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *