APKURES IESPĒJAS MĀJĀM

Visā pasaulē telpu apsildīšanas nepieciešamība rodas, sākoties aukstajiem gadalaikiem. Centrālapkure, apkures katli, siltā gaisa izpūšana telpā, krāsnis un plītis – spēj tik izvēlēties. Lai saprastu kāds apkures veids ir piemērotākais, jāizvērtē daži kritēriji – kādas telpas jāapkurina, cik bieži, kādi ir kurināšanas paradumi. Kamēr daudzdzīvokļu namos izmanto centralizēto apkures sistēmu, privātmāju iespējas ir elastīgākas – apkures katli, krāsnis un kamīni(izvēlies te – krāšņu katalogs). Mums tiek pierastās podiņu krāsnis pēdējos gados tiek aktīvi aizstātas ar ziepakmens krāsnīm un kamīniem. Tie ir askētiski un mūsdienīgi, kā arī lieliski iederas jau esošajā interjerā.

KĀDAS KRĀSNIS IESPĒJAMS PASŪTĪT?

Krāsnīm un kamīniem vienmēr ir bijusi liela loma telpas gaisotnes veidošanā. Kamīni tiek izvēlēti lielākām telpām, taču mūsdienīgie stūra kamīni ļauj tos izvietot telpas stūrī, tādējādi neaizņemot daudz vietas. Tas ir lielisks risinājums telpu apkurei, jo ir kompakts un askētisks. Dizaina un krāsu iespējas ir dažādas un sev piemērotu atradīs gan tie, kuri ir klasiskā stila piekritēji, gan tie, kuriem patīk interjeram piedot nelielu odziņu. Piedāvājumā ir iespējams atrast arī dažādas pievienotās vērtības esošajiem modeļiem, piemēram, malkas cepeškrāsni. Protams, ir iespējams izveidot krāsni vai kamīnu pēc īpaša pasūtījuma un vēlmēm. Ziepjakmens ir ļoti pateicīgs materiāls – to ir viegli veidot un apstrādāt, kā arī tas ātri uzsilst un tur siltumu.

ELEKTRISKĀS UN AR MALKU KURINĀMĀS PIRTS, SAUNAS, KRĀSNIS

Saunas un pirts krāsnis tiek iedalītas atsevišķā apkures iekārtu grupā. Arī šeit lielu nozīmi diktē tas, kādas vēlmes ir pasūtītājiem un kādas pirtiņas vai saunas ir nepieciešams kurināt. Ir iespējams izvēlēties kamīnus, kas vienlaikus gan apkurinās pašu pirti, gan priekštelpu, gan tikai pirts telpu. Pirts rituāli latviešiem ir ļoti tuvi un daudzi izvēlas to kā ideālo relaksācijas veidu pēc garas darba nedēļas. Lai krāsnis būtu maksimāli universālas un iederētos jebkāda veida interjerā, tās tiek veidotas pēc askētiskā Skandināvu dizaina. Protams, ka šādus pasūtījumus iespējams veikt arī individuāli, lai pēcāk pirts rituāli sniegtu vēl lielāku relaksāciju. Svarīga ir arī pirts krāsns pareiza apkope un ekspluatācija.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *