Kur meklēt vai kā izvēlēties riepas?

Jebkurš zina, ka standartā riepu maiņa notiek 2 reizes gada laikā – pavasarī un vēl rudenī. Biežāk ar šīm zināšanām viss arī noslēdzas, reti kurš autovadītājs zinās nianses, tieši ar ko auto riepas atšķiras, kā arī kam tieši vērst īpašu uzmanību, meklējot, piem., ziemas riepas. Diezgan daudziem patīk tā sauktās vissezonas riepas jeb riepas visam gadam, tā kā ir kļūdīgs viedoklis, ka, uzliekot tādas riepas, visas problēmas var risināt ar vienu rāvienu. Bet jebkuram šoferim ir nozīmīgi izprast, ka riepu montāža un maiņa priekš auto ir nopietni jāuztver. No riepu tipa tad ir atkarīgs ne tikai tas, cik skaļi būs salonā, kad braucat, taču arī saķere uz ceļa un braukšanas kvalitāte!

Galvenie priekšnosacījumi auto riepu izvēlē

Pats svarīgākais pirms tam kā pasūtīt auto riepas, ir izpētīt mašīnas ekspluatācijas instrukciju. Tieši šeit ražotājs uzskaita neskaitāmas būtiskas auto riepu specifikācijas, kas ievērojami paātrinās Jūsu meklēšanu. Ja dokumenti nebūs pieejami, iespējams izpētīt tos auto modeļus, kas ir tirgū. Visbiežāk tiek meklētas diezgan lētas riepas, tajā pat brīdī der izpētīt vidējās klases eksemplārus. Šajā gadījumā iet runa par drošību, labāk ir pasūtīt drošas auto riepas. Ražotāji piedāvā cilvēkiem vasaras, ziemas riepas, gan vissezonas modeļus. Pareizu riepu atrašana tieši sezonai ļauj pievarēt jebkādus laikapstākļus – sniegu, lietu, aukstumu un tvaikojošu asfaltu. Ziemas riepas tomēr ir diezgan mīkstas, kā arī elastīgas, tāpēc aukstā gaisa temperatūrā viņas nekļūst cietas un arī trauslas. Riepu protektors satur daudz lielu šķērsenisko rievu, kuras labi noņem sniegu un arī šļakatas. Vasaras sezonas auto riepām ir tipisks diezgan blīvs savienojums un arī gumijas izturība, pat saskaroties ar ļoti karstu asfalta ceļu. Savukārt vissezonas auto riepas diezgan karstās temperatūrās diezgan ātri ekspluatējas, bet, gadījumā ja tomēr ir ļoti maza temperatūra, šīs riepas kļūst ļoti cietas un trauslas. Optimālā temperatūra pilnas sezonas auto riepu izmantošanai būs sākot ar 0 līdz +15 °C. Protektora zīmējums tieši atstāj iespaidu uz auto manevrētspēju un vadīšanu uz konkrēta ceļa seguma, noteiktā klimatā. Gareniskie bloki rakstā samazina pretestību, samazina troksni kā arī padara vadīšanu stabilu. Riepas, kurām ir raksti tieši ar diezgan dziļām un arī platām šķērsveida rievām, ūdens un vēl dubļi labāk atgrūžas no Jūsu riepām. Ja rodas neskaidrības riepu piemeklēšanā, labāk doties tieši pie speciālistiem.

Kurā vietā labāk pirkt auto riepas?

Brīdī, kad tiks meklēta riepu noliktava vai riepu serviss, ir pāris nianses, kurām nepieciešams pievērst pašu īpašu vērību. Nemaz nav svarīgi, vai Jums vajadzīgas pavisam jaunas riepas vai lietotas, pats pirmais, jau ir jāskatās pircēju atsauksmes. Mūsdienīga riepu noliktava būs jau ar savu interneta lapu un bez šaubām varēsiet sameklēt rekomendācijas kā arī sūdzības tieši par darbinieku darbiem. Kā vēl kāda svarīga lieta būs pakalpojumu piedāvājums – nozīmīgi ir, protams, lai tā nemaz nav vienkārša riepu garāža, bet jau tiek nodrošināta pat riepu montāža. Tas jau ir parocīgi un laiks tiek ekonomēts. Gadījumā ja ir nodrošinātas jaunas riepas, labi būtu, kad pieejami arī lietie diski. Ja tāda veida riepu garāža ir arī serviss tajā pat laikā, jābūt tādam pakalpojumam, kā uzlikto riepu balansēšana. Servisam jābūt tīram pie tam strādājošajam personālam atsaucīgam. Gadījumā ja Jums ir interese par riepu ražotājiem, labā autoservisā vienmēr sniegs pilnu nepieciešamo informāciju par šiem. Nemaz nav svarīgi tiek meklētas pavisam jaunas riepas, vai jau lietotas, labi speciālisti vienmēr varēs dot padomus, lai braukšana pa ceļu ir droša un komfortabla.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *