Ziedojumu vākšana karā cietušajai Ukrainai

Tagad ikviens zina, kādas tieši briesmas tiek īstenotas Ukrainā. Neviens nevar palikt vienaldzīgs, redzot kā parasti cilvēki pazaudē mājas, tuviniekus un dzimteni. Plašajā pasaulē tagad atrodas miljoniem kara bēgļu no Ukrainas, kaut gan milzīga daļa palika šajā kara objektā un vēl cīnās par savu dzimteni. Palīdzība nepieciešama visiem, gan tiem, kuri ir aizbraukuši, gan tiem, kas palika. Tas kādā apjomā tiek īstenota ziedošana, atspoguļo pasaules apvienošanos, palīdzot citiem. Pats galvenais ir cilvēcīgās vērtības, bet tagad galvenā vertība jau ir iespēja un arī gribēšana sniegt palīdzību.

Kam ziedot un kur tad palīdzība nonāk?

Pats galvenais, ko vajadzētu arī izcelt, būs tas, ka jūsu ziedojumi un palīdzība jāvirza organizēti uz valsts, kā arī pašvaldību iestādēm un, protams, labdarbības organizācijām. Cenšoties pārvest palīdzību paša spēkiem, varētu izveidoties situācija, ka palīdzība nenokļūst pie adresāta. Pie tam neuzticieties nezināmām organizācijām vai cilvēkiem, kas saka, ka veic palīdzības savākšanu. Vēl viens veids veikt ziedojumu, ir ziedot tieši uz Ukrainas oficiālajās mājas lapās noteiktajiem rekvizītiem. Ziedošanas veicējs varēs savu atbalstu virzīt pats noteiktam mērķim, piem., armijai, vai vispārīgi, tad organizācija koriģē ziedojumu plūsmu atbilstoši vajadzībām. Piemēram, ziedot.lv lielākā ziedotā naudas summa tika novirzīta Ukrainas aizsardzībai – militārajām vajadzībām. Vēl viena plūsma tika novirzīta degvielai, kura ir vajadzīga kā bēgļiem, gan Ukrainas valstī palikušajiem pilsoņiem. Vēl viena daļa novirzīta medikamentiem, kā arī citām medicīniskā rakstura precēm. Pārējie līdzekļi nonāca kā humanitārā palīdzība kara bēgļiem, kā arī Ukrainā palikušajiem. Pilnīgi visi ziedojumi var tikt sūtīti saskaņojot to kopā ar Latvijas aizsardzības ministriju.

Kas nodrošina palīdzību Ukrainai?

Pilnīgi visi esam jau uzzinājuši par fantastisko Latvijas tautas palīdzības nodrošināšanu, ziedojot Ukrainas valsts iedzīvotājiem portālā ziedot.lv, kur jau saziedots teju 9,5 miljoni eiro. Bez tā ziedošanā un atbalstā aktīvi piedalās pašvaldības, mēģinot atrisināt bēgļu izmitināšanas problēmas kā arī nogādājot ziedojumus taisni jau uz Ukrainu. Iepriecina arī atsevišķu novadu amatpersonas, piemēram, Smiltenes novada deputāti, kuri visi kā viens savu februāra algu noziedoja Alūksnes un Apes novada fondam akcijai “Palīdzēsim Ukrainas tautai”. “Narvesen” savos kioskos kā arī Rimi veikalos tiek izvietotas ziedojumu kastītes Ukrainas cilvēkiem. Mūsu valsts biznesmeņi apvienojās kustībā “Uzņēmēji mieram” un uzsāka ziedošanas kampaņu, priekš tam, lai savāktu finansiālu palīdzību Ukrainai. Vienaldzīgi nevareja palikt arī ļoti bagātie cilvēki, piemēram, pēc diena.lv ziņām Pjotrs Avens, Mihails Fridmanis un Germans Khans novirzīja 10 miljonus ASV dolāru karā cietušajiem Ukrainas ebrejiem. Un šis saraksts ir nebeidzams, tā kā cilvēki joprojām veic ziedojumus un atbalsta bēgļus. Nepaliekam malā arī mēs, sniegsim palīdzības roku šiem kara briesmās cietušajiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *