Virtuves mēbeļu plānojums un stils

Moderns, pievilcīgs, efektīvi izplānots virtuves dizains droši vien ir katras saimnieces vēlēšanās kā arī tās mazā mājas daļa, kur var atpūsties. Agrāk, laikā kad cilvēki nesen sāka būvēt pilnvērtīgas mājas, virtuve kopā ar ēdamistabu pārvērtās par mājas galveno vietu, katrs mājinieks gribēja uzturēties tikai šeit, jo te ir siltāks kā arī labāk. Laikam skrienot, krāsnis tika aizvietotas ar mūsdienu ēdiena gatavošanas iekārtām, masīvos un rupji apgrieztos ēdamgaldus un plauktus aizstāja praktiskas mēbeles virtuvei, bet traukus no māla aizstāj itriecienizturīgie, bet virtuves svarīgums mājoklī neizmainījās. Virtuve kopā ar ēdamistabu joprojām ir mājinieku pievilkšanās centrs, kā arī tā ir ērtuma un mājīguma oāze. Tāpēc, kad ir nepieciešama jauna virtuves iekārta, ir diezgan rūpīgi jāizskata jautājums, kur pirkt virtuves iekārtas un kāds mēbeļu salons ir piemērotākais.

Pareizs virtuves mēbeļu novietojums nodrošinās visus nepieciešamos apstākļus ērtai lietošanai. Pieredzējuši dizaineri apzinās tādu būtisku lietu kā “gatavošanas trijstūris”. Šāda veida trīsstūra figūras gali ir apzīmēti trīs apzīmējumiem – gatavošanas plīts, ledusskapja un virtuves izlietnes. Šīm svarīgam vietām jāveido trijstūris, vienīgi šajā gadījumā mājsaimniecei ēdiena gatavošanas brīdī būs ērti pārvietoties virtuvē. Laikā kad ir saprasts virtuves plānojums, vajadzētu uzmanību pievērst mēbeles piemeklēšanai. Kāds stils būs piemērots Jūsu virtuve un ēdamzonā? Uz šodienu popularitāti jau ir ieguvis high-tech dizains, kurā materiālos galvenokārt tiek izmantots stikla izstrādājumi, piemēram, stikla virtuves paneļi, ugunsdroša plastmasa kā arī metala elementi. Šis virtuves iekārtu dizains neparedz košus atribūtus, nevajadzīgus elementus un attīstītas tehnikas izmantošanu. Pavisam savādāks virtuves dizains ir “zemniecisks”, kur tiks pielietoti vairāki aksesuāri, mēbeles no dabīgiem materiāliem, visbiežāk tas ir koks. Māla un keramikas trauki, pašmāju austi paklāji vai koši izstrādajumi no tekstila, kas veicina miera un mājīguma omu. Pasūtot virtuves iekārtas, te nebūs izmantoti tādi vārdi kā modernas mēbeles vai nefunkcionāli virtuves krēsli, Jums būs vajadzīgs dod priekšroku tam, kas patīk. Ēdienu pagatavošana kā arī būšana virtuves zonā ir domāta Jums, nebūt ne tiem daudzajiem padomniekiem.

No kādiem materiāliem būs sataisīta virtuve?

Ekspluatācija, izskats kā arī ilglaicīga kalpošana būs ietekmējama tieši no materiāliem, no kuriem būs taisīti Jūsu virtuves paneļi kā arī pārējā virtuves iekārta. Ir samērā daudzi materiāli tieši no kā būs ražotas virtuves fasādes, šeit var minēt gan akrila vai lamināta, MDF vai alumīnija fasādes un arī virtuves paneļi. Dodot priekšroku variantam, kad ir mebeles uz pasūtījuma, Jums konsultants dos padomus, kāds konkrēti izejmateriāls tad ir labākais tieši Jūsu virtuves iekārtai. Taču ne tikai būtisks moments ir materiāls, no kā tiks izgatavota tieši Jums paredzētā virtuves iekārta, nav iespējams iztikt arī bez vairākiem mehāniskiem elementiem, ar kuru palīdzību virtuves skapji un plaukti tiek lietoti. Kā piemēram, virtuves iekārtas plauktu auto pacēlāju izmantošana Jums var būt neparasta, taču ērti izmantojama, atšķirībā no push up, kuru vēršana vaļā kā arī aizvēršana prasa piepūli. Kad tiek pieņemts lēmums par iepriekš nelietotām mūsdienu ierīcēm, padomājiet kāda būs to lietošana. Iespējams, ka skapju un plauktu atvēršanas rokturu neesamība, Jums veidos zināmu neērtumu.

Virtuve pēc personīgā dizaina vai tomēr gatavās virtuves mēbeles

Patlaban sastopami ļoti daudz veikali, kas praktizē mēbeļu tirdzniecību, kur iespējams sameklēt mēbeles uz pasūtījuma kā arī iegādāties jau gatavas moduļu iekārtas. Nav atbildes, kas būs vislabāk, tā kā tiem, kuriem vairāk patīk gatavi risinājumi, labāks variants būs tieši gatava virtuves iekārta, ar kuru var iepazīties dzīvē pirms iegādes. Taču, cilvēkiem, kuriem jau ir vēlme, lai virtuves iekārta ir kā nevienam, labāk ir pasūtīt mebeles pec pasūtījuma. Jo šajā gadījumā virtuves iekārtas dizains tiek izveidots pēc tieši Jūsu velmēm un derēs nestandarta tipa telpām. Pēc virtuves uzstādīšanas, tad būs vajadzīgs domāt jau par tāda veida momentiem kā virtuves krēsli vai virtuves galdi. Pateicoties online pasaulei, Jums ir padarīta vieglāka sameklēšana, jo tagad virtuves iekārtu un citu mēbeļu veikali ir publicējuši savus piedāvājumus arī internetveikalos, kas ļaus Jums izvēlēties mēbeles atbilstoši Jūsu virtuves stilam.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *