Apaļkoks vai stumbra dalīšana sortimentos

Protams vairums būs redzējuši lielos baļķvedējus, tieši kuru galvenā tara būs apaļkoks. Un neviens nav iedomājies to, ka pats koka stumbrs, pirms ielikšanas mašīnā, jau tiek sadalīts sortimentos.Mežizstrādes industrijā tā tehnika tiks visvairāk lietota. Īsumā tā tehnika paredz īpaši atlasīta stumbra sadalīšanu tādās daļās, kā piemēram, bērza finierkluči, turklāt tas ir sadalīts klasēs A un B, nākamā daļa protams ir taras kluči, kam seko malka un papīrmalka. Tomēr, lai pēc iespējas vairāk dabūtu no tā, ko tad varētu sniegt meži, vajadzīgs atrast drošu uzņēmumu un arī pašam saprast pamatu pamatus pa tiešo no mežizstrādes. Uzzini vairāk SIA RDN mājas lapā!

Pats apaļkoks vai stumbru sortimentu cenas var būt ļoti dažādas, šī apstākļa dēļ pats svarīgākais jau ir iegūt no stumbra vērtīgāko sortimentu. Pati dārgākā sortimenta daļa jau ir stumbra pirmais baļķis jeb finierklucis. Pie tam sortimentu gradācija tad ir ietekmējama arī no koku šķirnes. Dārgākie tiešām ir A klases bērza finierkluči jeb ekskluzīvie kluči, diemžēl tiem jau ir lielas prasības izgatavošanai, pie tam to pieprasījums nereti ir ietekmējams no sezonas un reģiona. Tādēļ visbiežāk izvēlās B klases klučus, kuru cena būs zemāka nekā A klasei, bet augstāka par citiem sortimentiem. Bērza finierkluči tiek izmantoti zāģmateriāliem un arī mēbeļu ražošanai. Gadījumā ja sortiments būs pārāk plāns vai arī pēc kvalitātes neatbilst finierklucim, šajā gadījumā tie būs realizēti piemēram, kā taras kluči. Par tarasklučiem var būt pat biezas sugas, kuru koksni nevar pielietot savādāk. Šie taras kluči būs pielietoti zāģēšanas materiālu taisīšanā. Un, tada lieta, kā papīrmalka, jau ir sortimenti, kuru kvalitātei pievērš mazāk uzmanības. Pati papīrmalka standartā tiek taisīta no egles, bērza, apses kā pat priedes koksnes. Liela daļa malkas tiek pārstrādāta granulās un tiek lietota , lai radīt siltumu.

Koku transports – kurā vietā doties tieši pēc transporta

Tādēļ, ka Latvijas teritorijā mežizstrādes joma jau ir viena no svarīgākajām sfērām, tad jau ilgu gadu garumā ir radīti daudzi uzticami uzņēmumi, kuri palīdz mežu īpašniekiem izcirst kokus savā īpašumā, un apaļkoks tiek virzīts tālākā ražošanā. Pastāv tādas firmas, kuri palīdz ar apstrādes darbiem, vai tiek nodrošināti baļķvedēja pakalpojumi, un jau ir kompānijas, kuru darba sfēra ir arī tas, kad tie pērk cirsmas un kokus, un tad jau toz izmanto priekš sevis. Pirms mēģināt atrast kompāniju, Jums jāsaprot, ko tieši grib klients pats. Tikai pārdot savu mežu, vai nolīgt ekspertu, kas palīdzēs ar meža izciršanu saudzīgi, kā arī garantēs, kad Jūsu apaļkoks tiks laists realizācijā un Jūs par to saņemat savu naudu. Šī opcija tad ir tikai Jūsu pārziņā, bet, piemēram, izvēloties sev profesionāli, vajadzētu arī izvēlēties ilggadīgus tieši šī kopējā tirgus segmenta spēlētājus, kas ir sevi paradījuši tirgū.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *