Pērk un pārdod mežus un cirsmas.

Meži būs tie, ar ko Latvija mēdz atšķirties citu valstu starpā. Vēl par Latvijas pazīšanās zīmēm varētu nosaukt jūru, tīrumus un arī zilos ūdeņus un skaisto dabu kopumā. Latvijā meži pieder gan arī juridiskām, gan privātpersonām. Personu darbības mežā kā arī cirsmās, regulē Mežu likums. Mežu kā arī cirsmu pirkšana un pārdošana ir ļoti ierasts darījumu veids turklāt, meža cenas noteikti ir atkarīgas no atšķirīgiem likumā paredzētiem faktoriem. E- vidē ir atrodami izteikti vairāki mežu un arī cirsmu pirkšanas kā arī pārdošanas piedāvājumi un visi kā viens apgalvo, ka piedāvā labāko vērtību. Bieži vien redzam sludinājumus gan par to, ka mežu pērk, gan mežu pārdod. Kas būtu jāzina par šāda tipa darījumiem, lai tas būtu izdevīgs? Kādi faktori kļūst noteicoši mežu un cirsmu pirkšanai un arī pārdošanai Latvijā?

 

Kas pirks mežu?

Rentablitāte ir viens no, ja ne pats galvenais vērtību noteicošais faktors mežu pārdošanā un pirkšanā.. Tai skaitā, šis faktors kļūst nozīmīgs ne tikai tad, ja mežu pirks vai pārdos valsts, bet arī privātpersona. Ja pārdodat cirsmu, svarīga ir koku kubatūra un kāda veida mežā tā atrodas. Ja mežu grasāties pārdot valstij, tad cena tiks noteikta balstoties arī uz to,kādā attālumā pārdodamais zemes gabals atrodas no citiem valstij piederošiem mežiem. Ceļa tuvums mežam, tas, kur atrodas mežs, kāda ir mežaudze, grāvji kā arī vēl daudz kas cits sekmē mežu kopējo cenu naudā. Liela loma ir arī potenciālo pircēju skaitam. Augtāku cenas pidāvājumu ir iespējams saņemt, ja būs daudz interesentu.

 

Kā nomēra mežu kubatūru?

To pārdošana notiek katru dienu. Tās cenas noteikti ir dažādas un to, tā pat kā mežu cenu, ietekmē dažād faktori, galvenokārt mežu veids kā arī atrašanās vieta, un arī vai izcirtumam seko jaunaudze. Cirsmu, pirms pārdošanas, jaizdasto – jāizmēra kubatūra kubikmetros, lietojot koku augstumu un caurmēru realitātē. Interesenti mežu un cirsmu iegādei kā arī pārdošanai būs visos laikos, jo kokapstrāde Latvijā ir ļoti populāra.

 

Kādi koki būs visvērtīgākie?

Mežu cenas Latvijā ir ļoti dažādas. Mežu galvenā vērtība ir koki. Skujkoku meža cena par hektāru  spēj sasniegt pat 8000 eiro! Mežu izvērtēšana ir ļoti ierasts process – vērtē mitruma pakāpi mežā, floru un faunu, tā atrašanās vietu, koku tipu. Viszemākā vērtība ir mežiem, kuri atrodas jūras un upju tuvumā.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *