RIEPU SERVISS UN APKOPE RĪGĀ

Katrs auto vadītājs ir informēts par to, ka riepas jāmaina divas reizes gadā. Arī šoferi iedalās divās kategorijās. Vieni lieto vissezonas riepas, otri tās maina sākoties ziemas un vasaras sezonām. Tiem, kuri izvēlas braukt ar vissezonas riepām, ieteikums regulāri pārbaudīt to tehnisko stāvokli, savukārt ziemas riepu lietotājiem – protektora biezumu. Riepu tehniskajam stāvoklim jāseko līdzi regulāri. Uzticams riepu serviss aiztaupīs ļoti daudz galvassāpju, jo parūpēsies gan par diagnostiku, gan apkopi un servisu.

KAS JĀZINA PIRMS AUTO RIEPU IEGĀDES?

Automašīnām ir iespējams uzstādīt trīs veidu riepas. Ja vissezonas riepas var idejiski izmantot braukšanai visu gadu, tad vasaras riepu uzstādīšana notiek tad, kad laiks palicis siltāks un sausāks, savukārt ziemas riepas obligātas ir no 1. decembra. Ņemot vērā mainīgos un mānīgos laikapstākļus ziemas periodā, ieteicams ziemas riepas uzstādīt jau mazliet ātrāk, bet, noteikti, ne vēlāk. Lai arī ziemas un vasaras riepu ķīmiskais sastāvs ir atšķirīgs, mērķis ir viens – nodrošināt drošu braukšanu pa jebkādu ceļa segumu(uzzināt vairāk te – https://mmkserviss.lv/). Viens no iemesliem riepu maiņai ir arī to ķīmiskais sastāvs, jo vasaras riepas pārāk zemās temperatūrās kļūtu cietas un nebraucamas.

KUR VEIC AUTO DISKU APKOPI?

Riepu diski ir vēl viena automašīnas detaļa, kas prasa īpašu uzmanību. Lietie diski, kas ir izgatavoti no viegla metāla, ir vispieprasītākie. Braukšanas dinamika, stabilitāte uz ceļa – tie ir tikai daži no kritērijiem, kuru precizitātē diskiem ir viena no galvenajām lomām. Regulārs disku apkopes serviss būs nepieciešams tiem autovadītājiem, kuri ikdienā brauc pa sliktas kvalitātes vai grants un zemes ceļiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *