Ko ņemt vērā pirms deratizācijas un dezinsekcijas?

Deratizācija, dezinsekcija un dezinfekcija ir pakalpojumi, ar ko dažkārt saskaras gan privātmāju, gan daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji. Tāpat šie pakalpojumi nereti vajadzīgi arī uzņēmumos. Lai arī ar dažādiem kaitēkļiem bieži vien cilvēki vēlas tikt galā paši, ir reizes, kad ātrāk un efektīvāk ir uzticēt šo uzdevumu profesionāļiem, kas, izmantojot efektīvas metodes un risinājumus, nodrošinās teicamu rezultātu.

Kā notiek deratizācija?

Deratizācija ir peļu, žurku un citu grauzēju iznīcināšana. Izvērtējot situāciju, peļu un žurku iznīcināšana var notikt ar mehāniskām, ķīmiskām vai bioloģiskām metodēm. Pie mehāniskajām metodēm var pieskaitīt lamatas un slazdus. Plašāk pielietotas tiek ķīmiskās metodes. Tādā gadījumā žurku un peļu iznīcināšana notiek ar indīgu ķīmisko vielu palīdzību. Atkarībā no izmantotās vielas, saindētā ēsma var būt jāliek garāku laika posmu, jo inde var neiedarboties uzreiz. Kas attiecas uz bioloģisko metodi, tajā tiek izmantoti grauzējiem patogēni mikrobi vai mājdzīvnieki, piemēram, kaķis. Jāņem vērā, ka patogēno mikrobu izmantošana ne vienmēr ir iespējama un droša, jo tie ir kaitīgi arī cilvēkiem.

Dezinsekcijas efektivitāte

Daudzi kukaiņi saskarsmē ar cilvēkiem var radīt gan veselības problēmas, gan neērtības. Dezinsekcija ir metožu kopums, kas palīdz izvairīties no dažāda veida kukaiņiem. Populāri dezinsekcijas pasākumi ir mušu iznīcināšana un blusu iznīcināšana, bet piemeklējot atbilstošas metodes, var iznīcināt arī cita veida kukaiņus dažādās to attīstības stadijās.

Ko svarīgi zināt par dezinfekciju?

Dezinfekcija ir dažādu kaitīgu mikroorganismu, piemēram, pelējuma, vīrusu, baktēriju iznīcināšana. Dezinfekcijā var tikt izmantotas atšķirīgas metodes – mehāniskā (piemēram, roku mazgāšana un telpu vēdināšana), fizikālā (augstas un zemas temperatūras pielietošana, žāvēšana, starošana), kā arī ķīmiskā metode (ķīmisko līdzekļu pielietošana). Izvērtējot situāciju, speciālisti ieteiks labāko risinājumu.

Kā izvēlēties atbilstošāko dezinsekcijas pakalpojumu sniedzēju?

Blakšu, mušu un blusu iznīcināšana nav nemaz tik vienkāršs uzdevums, kā varētu domāt. Ja šo kaitēkļu ir daudz, tad visdrošāk un efektīvāk ir lūgt profesionālu atbalstu. Šāda veida pakalpojumi, piemēram, skudru iznīcināšana un iršu iznīcināšana, ir pieejami dažādu pakalpojumu sniedzēju piedāvājumā, tomēr pirms tam būtiski novērtēt vairākas opcijas. Pirmkārt, uzziniet kādos reģionos Jums aktuālie dezinsekcijas pakalpojumi, piemēram, blakšu iznīcināšana vai prusaku iznīcināšana, pieejami. Der uzzināt arī par citiem piedāvātajiem pakalpojumiem – šādu uzņēmumu piedāvājumā parasti ir arī lapseņu iznīcināšana un pat mušu iznīcināšana, kā arī deratizācija un dezinfekcija.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *