Iekšdurvis un ārdurvis mājai – rekomendācijas, lai varētu izvēlēties pareizi

Meklējot iekšdurvis un ārdurvis mājoklim, iespējams saskarties ar tiešām lielu piedāvājumu un niansēm, kas jau var ietekmēt ne tikai mājvietas dizainu, bet pat drošību un siltuma efektivitāti. Šajā rakstā mēģināsim dot padomus, kā var atrast labākās durvis mājoklim, ņemot vērā dažādus aspektus, sākot ar dizainu un līdz pat praktiskumam.

Būtiska lieta – durvju materiāla izvēle

Pirmkārt, ir jāizlemj, no kāda materiāla piemeklēt iekšdurvis un vēl svarīgāk ārdurvis. Ikvienam materiālam ir savi plusi un mīnusi, tādēļ būtu svarīgi padomāt jau par to, kas tieši Jums vislabāk atbilst.

Durvis no koka – asociējas ar siltumu un mājīgumu. Tās piešķirs mājoklim siltumu un estētiski skaistu izskatu. Taču koks ir regulāri jākopj, lai izvairītos no bojājumiem, kā arī krāsas izbalēšanas. Īpaši tas attiecas uz ārdurvīm, kur visu laiku durvis ietekmē ārējie faktori.

Metāla durvis ir par drošību un izturību. Metāla durvis aizsargā pret ielaušanos un laikapstākļu ietekmes. Tomēr tās var šķist aukstas, pie tam tādas durvis ir regulāri jākopj, lai novērstu koroziju. Parasti no metāla tiek ražotas tieši ārdurvis mājām un dzīvokļiem.

PVC durvis – vieglas un viegli kopjamas. Turklāt tās būs izturīgas pret mitruma ietekmi un arī laikapstākļiem, bet PVC durvis ārēji izskatās pārlieku parastas, ja salīdzina ar cita veida materiāliem. Tādēļ parasti tās tiek apvienotas ar stiklu, kas padara vizuālo izskatu vieglāku.

Durvis no stikla – visbiežāk stikla iekšdurvis izskatās skaisti un moderni. Bet tās var viegli sasist un arī tās ir labi jākopj.

Durvju furnitūras izvēle

Ir iespējams, ka nemaz neesat aizdomājušies, taču meklējot durvis mājoklim, ne mazāk svarīga lieta ir arī durvju furnitūra. Priekš tam, lai durvis ir stilīgas un arī funkcionālas, izvēloties furnitūru tiešām ir nepieciešams veikt labāko izvēli. Izvēloties durvju furnitūru, svarīgākais būtu izvēlēties to, kas tieši atbilst Jūsu vajadzībām un dzīvesveidam. Pārliecinieties, ka furnitūra ir droša – slēdzenes kvalitatīvas un ir no uzticamiem ražotājiem. Furnitūrai jābūt arī vizuāli pievilcīgai un jāiekļaujas Jūsu budžetā. Neaizmirstiet arī par kopšanu un izturību. Durvju furnitūrai jākalpo ilgi un labi. Pieskaņojiet furnitūru mājas stilam, lai durvis ir ne tikai praktiskas, bet vienlaicīgi arī stipras un skaistas.

Esam izskatījuši populārākos durvju ražošanas materiālus un arī aspektus, kam vērst savu uzmanību, izvēloties durvju furnitūru. Šobrīd var iet uz veikalu un veikt savu izvēli. Der atzīmēt, labāk ir griezties pārbaudītā vietā, kur durvis atbildīs visām prasībām un tiks piedāvāta kvalitatīva durvju furnitūra. Taču kā sameklēt tādu vietu? Izlasiet atsauksmes un izpētiet piedāvājumu. Pie mums Latvijā ir profesionāļi, kuri strādā šajā tirgū jau ilgus gadus un, kas piedāvā arī durvju uzstādīšanu. Iekšdurvis un ārdurvis, furnitūra durvīm un arī uzstādīšana – visu to ir iespējams saņemt vienā vietā. Un vienmēr prasiet padomu, jo tādā veidā varēsiet pieņemt lēmumu, ko tiešām nebūs jānožēlo!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *