KURŠ UZŅĒMĒJDARBĪBAS VEIDS MŪSU VALSTĪ IR ZINĀMĀKAIS?

Kokmateriāli vienmēr ir bijuši viena no Latvijas TOP precēm dažādās nozarēs. Kokrūpniecības uzņēmumi visbiežāk iepērk apaļkokus, dēļ to plašajām izmantošanas iespējām. Tā ir vadošā eksporta prece Latvijā jau daudzus gadus un šo vērtību ciena ne tikai pie mums, Latvijā, bet arī ārvalstīs. Kokrūpniecības uzņēmumi iepērk apaļkokus visā Latvijā, papildus nodrošinot arī blakus pakalpojumus un, protams, visu nepieciešamo dokumentu kārtošanu darījuma veikšanai. Visi pakalpojuma izpildes posmi tiek veikti ar lielu rūpību un atbildību.

KAS IR PAPĪRMALKA?

Papīrmalka, kā arī zāģmateriāli ir kokmateriāla veids, no kura iegūst celulozi, kas tālāk tiek izmantota papīra ražošanā. Tas ir kokmateriāla veids, kura kvalitātes prasības ir noteiktas zemākas. Parasti, ja koksnes daļa nav derīga finierklučiem vai zāģbaļķiem, piemēram, koku galotnes daļas, to izmanto papīrmalkai. Visbiežāk papīrmalkai tiek izmantotas priedes, bērzi, apses vai egles. Tās garums ir vidēji 3 metri un diametrs var būt līdz pat 60 centimetriem. Līdzīgi kā apaļkoku, arī papīrmalkas iepirkuma procedūra ir līdzīga, galvenā atšķirība ir cenā. Atbildīgs kokrūpniecības uzņēmums rūpējas par kvalitāti visos darbības posmos, sākot ar mežsaimniecību un beidzot ar transportēšanu un apkārtējo sabiedrību.

KOKRŪPNIECĪBAS BIZNESU DARBOŠANĀS STRATĒĢIJAS LATVIJĀ

Kokrūpniecības un mežsaimniecības nozaru uzņēmumu filiāles, visbiežāk, ir atrodamas visā Latvijā, sadalītas pa reģioniem. par darījumiem ar kokmateriāliem, nepieciešams sazināties ar reģionam piesaistītu filiāli, lai vienotos par detaļām. Dažādi šādas nozares uzņēmumi piedāvā dažādus, ar kokmateriālu apstrādi un pārstrādi saistītus pakalpojumus, piemēram, ne tikai dažādu kokmateriālu tirdzniecību un enerģētiskās koksnes un šķeldas ražošanu, bet arī pat paneļu māju veidošanu. Rādītājs, ka eksports notiek uz vidēji 27 dažādām pasaules valstīm, liek secināt, ka modernākās tehnoloģiskās iespējas un mūsdienīga pieeja visiem ražošanas un eksporta posmiem ir devuši pienācīgu rezultātu. Biznesa procesu un tehnisko risinājumu veiksmīga savienošana, mūsdienās ir viena no lielākajām eksporta uzņēmumu veiksmes atslēgām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *