IZVĒLIES SAULES ENERĢIJAS PANEĻUS SAVAM MĀJOKLIM

Dzīvot zaļāk nozīmē izmantot un apgūt dažādus līdzekļus un prasmes, kas ļauj ne tikai saudzēt dabu, bet arī ietaupīt, un saules baterijas jeb paneļi, ir viens no veidiem kā to izdarīt. Vislielākais efekts no paneļu uzstādīšanas būs tad, ja tie būs vērsti uz dienvidiem, uz jumta, bet, ja jumts nav opcija, tos uzstāda uz zemes. Saules kolektoru saražoto elektroenerģiju var izmantot gan kā alternatīvo, gan centrālo enerģijas avotu, tādējādi vienalga ietaupot. Kolektoru skaits ietekmē uzkrātās enerģijas daudzumu, turklāt, ieteicams izvēlēties tik daudz paneļu, lai būtu iespējams saražot vidējo gada patēriņa apjomu(spied te – saules paneļi). Bez Sadales Tīkla pieslēguma neiztikt. Saules enerģija tiek uzkrāta arī ēnainā un lietus laikā, tā pat nav jāraizējas par to tīrīšanu – sniegs nokusīs pats un putekļus noskalo lietus. Lai aprēķinātu piemērotāko, ir iespējams izmantot dažādus kalkulatorus, kas atrodami pakalpojuma sniedzēju mājaslapās.

CIK MAKSĀ SAULES PANEĻU IERĪKOŠANA MĀJĀS?

Paneļu uzstādīšanai daudzi izmanto banku piedāvātos kreditēšanas pakalpojumus, taču, tik pat daudzi izvēlas paneļu uzstādīšanu apmaksāt paši. Pirms lēmuma pieņemšanas, ir iespējams veikt aprēķinus par aptuvenajām izmaksām. Ir daži rādītāji, ar kuriem jārēķinās, lai varētu izlemt par to, vai saules paneļu uzstādīšana īpašumam vispār ir piemērota – vidējais patērētās enerģijas daudzums gadā, vieta, kur tiks ierīkoti paneļi (jumts vai zeme), nepieciešamais paneļu skaits. Ir maldīgi uzskats, ka pēc iespējas lielāks saražotās enerģijas daudzums ir labi. Vasarās un pa dienu ir lieliski izmantot saules elektroenerģiju, taču visos citos dienas posmos – enerģiju no kopējā tīkla. Šāda veida investīcijas sāk atmaksāties 10 gadu laikā, bet paneļu cena ir vidēji no 6 – 10 tūkstošiem eiro.

SAULES PANEĻI TAVĀM MĀJĀM DAŽU DIENU LAIKĀ

Pirms uzstādīšanas tiek veikta elektroenerģijas patēriņa analīze, objekta apsekošana un piedāvāti individuāli tehniskie risinājumi. Projekts tiek izveidots pēc apskates. Ierīkošanas process nav ilgs – vienu vai divas dienas, savukārt, visu dokumentu savākšana gan ir laikietilpīgāks process. Projektam nepieciešama saskaņošana būvvaldē, pretējā gadījumā tā tiek uzskatīta par patvaļīgu būvniecību.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *