Oftalmologs, optiķis vai arī optometrists – pie kā tad veikt pierakstu?

Acu ārsts ir un paliks viens no speciālistiem, kas jau tiešām būtu jāapmeklē reizi gadā. Mazuļiem, piemēram, acu ārsts ir nepieciešams un pat dažās skolās speciālists var arī atbraukt uz izglītības iestādi. Mēs, protams, gribam, lai mūs pārbaudītu profesionālis, kurš spēs ieraudzīt pat mazāko problēmu. Ikgadēja redzes pārbaude ļauj atrast novirzes pašā sākumā, tādējādi jau var izbēgt no veselības problēmām. Kā atrast ārstu un uz ko tieši akcentēt uzmanību, mēģināsim uzzināt turpmāk.

Kā palīdz cilvēkiem optometrists un vēl pārējie redzes ārsti?

Ir vajadzīga acu pārbaude un vajadzīgs acu ārsts, taču kurš būs īstais? Mūsdienās medicīnas iestādē bieži vien var atrast terminu oftalmologs vai optometrists, bet vai šis būtu viens un tas pats? Šāda veida speciālisti veic acu pārbaudi, turklāt tiem vienmēr būs ārstējošās personas sertifikāts, taču atšķirības arī ir. Piemēram, optometrists pārbauda galvenās redzes funkcionēšanu – var konstatēt tuvredzību, tālredzību, acu sadarbību, taču, kad tiek konstatēta jebkāda novirze, kur jau ir nepieciešama ārstēšana, tad cilvēks būs nosūtīts pie ārsta. Tieši oftalmologs acu ārsts ir tas speciālists, kas veic padziļinātu pārbaudi vai profilaktiskās darbības. Bieži vien oftalmologs var tikt dēvēts par okulistu. Ja klientam jau ir obligāta ārstēšana, attiecīgi kvalifikācijai ārsts veic medicīnisku vai jau ķirurģisku ārstēšanu. Savukārt, optiķis būs tas speciālists, kas tad izgatavo koriģējošās brilles jau pēc redzes ārsta receptes. Bez šaubām, mūsdienās jau ir izplatīta profesija optometrists, kas veic arī optiķa funkcijas, kurš jau var īstenot parastu acu pārbaudi un izveidot brilles.

Kā sameklēt labu acu ārstu oftalmologu vai optometristu?

Tad, kad būs nepieciešams acu ārsts, pats pirmais, kas būtu jāizprot – vajadzīga ārstēšana vai arī vienkārša acu pārbaude. Tādējādi arī sapratīsiet, kāds tieši okulists būs nepieciešams – oftalmologs vai optometrists. Optometrists pārbaudīs redzi, bet jau oftalmologs acu ārsts veiks ārstēšanu. Savukārt, ja jūtat, kad brilles palikušas par vāju, varētu būt, ka tieši Jums pat pietiks ar optometristu – optiķi, kurš spēs pārbaudīt Jums redzi un sataisīt koriģējošās brilles. Jebkurā gadījumā, kā oftalmologs, gan optometrists ir mediciniskā persona, kas nozīme, ka viņiem jau ir jābūt kvalifikācijas sertifikātiem, ko iespējams pārbaudīt. Nākamā lieta būs iegūt klientu atsauksmes par acu ārstu. Nenoliedzami, jau ir parocīgi, ja iespējams attālināti pieteikties tieši uz konsultāciju, kā arī mājas lapā uzreiz redzēt cenu acu pārbaudei. Redze jau ir svarīga lieta, tādēļ tā būtu jāuztic vienīgi kvalificētam speciālistam.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *