KĀ AIZBĒGT NO PĀRĀK LIELIEM KOMUNĀLO PAKALPOJUMU RĒĶINIEM MĒNEŠA BEIGĀS?

Celtniecības darbi, dažāda veida remontdarbi, renovācija, iekšējie un ārējie apdares darbi visā pasaulē noris bez apstājas. Mūsdienās svarīgi nodrošinās ēkai lielisku energoefektivitāti, jo tā ne tikai palielina komforta līmeni, bet arī samazina izmaksas ilgtermiņā. Energoefektivitātes jēdziens pēdējos 15 gados tiek dzirdēts gana bieži, it īpaši tuvojoties gada vēsajiem mēnešiem. Samazināt ikmēneša rēķinu apmēru, apsaimniekošanas izmaksas, kas saistītas ar mājokļa uzturēšanu vēlas ik viens, jo tarifu cenu kāpums, diemžēl, ietekmē visas sfēras(ieskaties te – https://videstehnika.lv/katalogs/buvmateriali/fibrolita-plaksnes/). Ēkas energoefektivitātes celšana ir viens no veidiem, kā samazināt citas izmaksas. Dažāda veida siltināšanas, santehnikas, apdares darbu un citu remontdarbiem nepieciešamo materiālu klāstu piedāvā katrs populārākais būvniecības veikals Latvijā.

KO DARĪT, LAI MĀJĀS BŪTU SILTĀK?

Viens no, ja ne pats svarīgākais aspekts energoefektīvam mājoklim ir kvalitatīva siltināšana, kas novērš siltuma zudumus un citas vērā ņemamas neērtības. Siltumizolācijai izmanto dažādus materiālus, ne tikai jau pierasto akmens vati, bet arī kokšķiedras plāksnes, minerālvati, beramās kokšķiedru vates, fibrolīta plāksnes. Pēc siltināšanas darbu veikšanas, jāizvēlas piemērota apkures sistēma. Pilsētas centrālapkure, krāsnis, plītis, kamīns, dažādi apkures katli – sev piemērotu apkures sistēmu var izvēlēties jebkāda tipa mājokļa īpašnieki. Lai siltināšanas darbi tiku paveikti maksimāli optimāli, nepieciešams sekot visiem ražotāja norādījumiem materiālu izmantošanai. Liela kļūda ir arī veikt šāda veida darbus maksimāli lēti, jo tas var novest pie nepiemērotu materiālu izmantošanas, kas pēcāk nenodrošina nepieciešamo rezultātu un izmaksas tikai pieaug.

KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS IZBŪVE MĀJĀS

Vēl viens būtisks aspekts, kuram jāpievērš uzmanība namu celtniecībā vai renovācijā, ir notekūdeņu apsaimniekošana un kanalizācija. Visa santehnikas sistēma, strādājot kopā, nodrošina teicamu rezultātu gan mājoklī, gan apkārtējā vidē, jo tajā nenonāk piesārņojums, turklāt, bioloģisko attīrīšanas iekārtu tehnisko ūdeni var lietot atkārtoti, piemēram, dārza laistīšanā, logu mazgāšanā un tamlīdzīgi. Arī santehnikas preču pareiza un piemērota izvēle palielina ne tikai visas sistēmas labāku darbošanos, bet arī ekspluatācijas laiku. Kanalizācijas un santehnikas iekārtu ilga kalpošana ir atkarīgā no tās pareizas un piemērotas uzstādīšanas, ekspluatācijas un kopšanas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *