Mājas apsardze – ko darīt, lai varētu gulēt nesatraucoties?

Kārdinājums iegūt vieglu naudu visu laiku bija interesējis konkrētu ļaužu grupu. Vēlme pēc iespējas ātrāk palikt turīgam kopā ar negribēšanu panākt materiālo labklājību ar darbu un centību, tāda veida cilvēkus mudina uz likuma pārkāpšanu – ielaušanos cita īpašumā. Laikam ejot zādzību daudzums vienīgi palielinās. Šis moments liek pārējiem cilvēkiem piemeklēt atbildīgāku pieeju mājas aizsardzības procesā, īpaši jau tad, kad tiek meklēti daudzpusīgi drošības risinājumi. Kā arī mūsdienās parasti tā nav vienīgi signalizācijas uzstādīšana, ko tad uztur tehniskā apsardze pakalpojumi, un reizēm pat fiziskā apsardze, pie īpaši svarīgiem objektiem.

Ar ko tad atšķiras dažādi drošības risinājumu tipi?

Gribat drošāk aizsargāt māju? To tiešām var nodrošināt Jums sekojoši drošības risinājumi – teritorijas aizsardzība jau ar speciāli sagatvotiem cilvēkiem (fiziskā apsardze), vēl ir tehniskā apsardze, inženiertehniskās aizsardzības metodes un kombinētie drošības pasākumi. Tieši ar ko šie veidi atšķiras savā starpā varēs lasīt zemāk.
Īpašumu sargā īpaši sagatavoti dienesti un to cilvēki – šī aizsardzības metode arī tiek definēta kā fiziskā apsardze, un šo jau var īstenot divējādi: izmantojot organizācijas, kas specializējas objektu aizsardzībā, vai arī nolīgstot atsevišķu sargu. Uzņēmumi, kas tad piedāvā cilvēkiem fiziskās apsardzes pakalpojumus, savu darbu veic kvalitatīvi un efektīvi, turklāt šo firmu speciālisti tomēr ir speciāli apmācīti un, protams, tiem būs vajadzīgie aizsardzības līdzekļi (munīcija, apģērbs kā arī aprīkojums. Šāda veida drošības realizācijas darbs būs saprotams, bet diezgan izmaksu ziņā dārgs. Lētāks risinājums ir apsargs, ko arī varētu nolīgt caur apsardzes firmām.
Savukārt, tehniskā apsardze ir tāda sardze, kurā ir izmantota signalizācijas uzstādīšana, kur signāls nonāk uz apsardzes “pulti”. Svarīgākie rīki, lai aizsargāt objektu, tad ir speciāli signalizācijas sistēmas sensori. Šīs ierīces parasti tiek uzstādītas aizargājamā objekta perimetrā, kas trauksmes gadījumā ziņo. Pie tam arī šajā gadījumā eksistē 2 veidi, kurā viens ir noslēgts līgums ar kompāniju, kur speciāli norīkots darbinieks seko situācijai klienta majoklī. 2. rīcības variants būs, kad signāls nokļūst uz Jūsu telefonu un ziņo par situāciju.
Mitekļa apsardze pielietojot inženiertehnikas līdzekļus, kur tiek lietoti dzelzs režģi, žalūzijas uz logiem, kā arī triecienizturīgs pārklājums. Šis variants nenoliedzami jau ir izdevīgāks izmaksu ziņā un diezgan drošs, kaut gan uguns nelaimes situācijā varētu būt izveidots slazds pašam saimniekam, bet protams, tas ne vienmēr arī aiztur laupītājus.
Pēdējais variants ir kombinētie drošības risinājumi, šajā gadījumā var būt apvienoti 2 vai vairāki drošības risinājumu veidi. Tādā izkārtojumā varēs būt tiešām pārliecinātiem tiešām par labu mitekļa aizsardzību.

Kādi tieši nosacījumi jāpielieto izvēloties mājokļa apsardzi?

Biznesmeņi ar pieredzi, kuri jau bija sadarbojušies kopā ar dažādām apsardzes kompānijām, izceļ, kam tad jāpievērš vērība, izvēloties šāda tipa uzņēmumu:
1) Darba pieredze. Nepastrīdami svarīgs moments, tā kā darba pieredze parādās profesionālajā izaugsmē un pieredzējuši firmas darbības laikā daudz paplašina iespējas un piedāvājumu.
2) Klienti. Labs apsardzes uzņēmums izceļas ar savu milzīgu klientu auditoriju, un svarīgi ir tieši pastavīgie klienti.
3) Personāls. Sargājot vairākus objektus vai personas, ir vajadzīgs ne tikai ievērojams speciālistu daudzums, bet, protams, arī izveidotas ātrās reaģēšanas komandas, kas tad ir un būs gatavas izbraukt arī pēc pirmās trauksmes jebkurā laikā.
4) “Pults” tehniskā apsardze. Viennozīmīgi šis jau ir viens no aspektiem, kas atšķir no citām labu apsardzes firmu. Drošības panelis ļauj saņemt trauksmes signālu arī tad, kad birojā vai dzīvoklī neviena nav, bet signāls sāk darboties.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *