MODERNS RISINĀJUMS INTERJERAM

Sienu noformējumam telpas dizainā un iekšējā apdarē, allaž ir bijusi nozīmīga loma. Ne vien apdares materiālu vizuālais izskats un arī kvalitāte rada sienas funkcionalitāti, bet arī dekoratīvo elementu izraudzīšanās.

Aiz vien biežāk redzam, ka mājokļa un arī ofisa telpu sienas rotā dažāda izmēra kanvas. Kanva ir ērts un viegli pielāgojams vizuālā noformējuma elements – uz koka rāmja uzvilkts audekls, ko var apdrukāt vai apgleznot. Uz kanvām visbiežāk tiek uzdrukātas dažādas tuvas fotogrāfijas vai interesanti zīmējumi un attēli. Lai telpas dekorešanas procesu un gala rezultātu padarītu interesantāku, izvēlēto attēlu ir iespējams sadalīt kā kolāžu – apdrukāt dažādas kanvas, ko pēc tam izvieto telpā vai arī izveido kompozīciju no vairākām apdrukātām kanvām. Lai attēls no attāluma izskatītos ļoti labi, kanvu, kas izgatavota kā kolāža, nepieciešams izvietot ar 3 – 5 cm atstatumu.

KAS JĀZINA PAR KANVAS KOPŠANU?
Maldīgi domāt, ka kanvu izgatavošana ir vienkārša attēla izprintēšana uz audekla. Mūsdienās veidotās kanvas tiek apstrādātas ar speciālu laku, lai tās būtu vieglāk kopt, kā arī tās kalpotu ilgāk – attēls neizbalētu, nesmērētos. UV staru ietekmē attēls varētu sākt izbalēt vai arī pat deformēties, šādā veidā kanvas attēlu vai arī kolāžu sabojājot un arī padarot estētiski nebaudāmu. Kanvas kopšana ir gaužām vienkārša – laiku pa laikam to ieteicams noslaucīt ar mīkstu lupatiņu. Kanvas izgatavošanā liela loma būs arī attēla kvalitātei. Vislabāk izmantot attēlu, kura izmērs būs vismz divi megabaiti. Taču, ja runājam par formātiem, tad apdrukai pateicīgākie ir.jpg un .png formāti. To izgatavošana notiek vienas vai divu dienu ietvaros.

KĀ UZZINĀT KANVAS CENU?
Kanvas cena tiek noteikta balstoties uz atšķirīgiem rādītājiem. Kanvas izmērs un arī veids būs viens no galvenajiem rādītājiem cenas noteikšanā. Arī kanvas izmērs būs svarīgs gala izmaksu aprēķināšanā. Ir iespējams izgatavot gan nelielus darbus, sākot ar 20×30 centimetru izmēru, gan lielizmēra drukas kanvas, līdz pat 120×180 cm. To, kā kanva izskatīsies un arī kādus efektus būtu iespējams piemeklēt attēlam, ir iespējams salīdzināt elektroniski, veicot pasūtījumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *