Daudzpusīgi jumti un jumta konstrukcijas veidi

Daudzu pilsētas iedzīvotāju sapnis ir zemes gabals prom no pilsētas, uz kura var uzsākt mājokļa būvniecību. Projektējot ēku, būtiska tad ir mājas jumta konstrukcija. No tā vai būs pareizi piemeklēta forma, veikti korekti aprēķini, izstrādāta un ievērota atbilstoša darba tehnoloģija, būs atkarīgs Jūsu mājās komforts. Tā kā jumta konstrukcijas veidi ir tik ļoti atškirīgi savā starpā, ir ta jāpiemēklē labākais variants Jūsu gadījumā, lai tiktu izvelēts arī pareizais jumta segums. Ka arī, neņemot vērā to, vai tā ir dzīvojamā māja vai vien dārza māja, vienmēr jāatceras, kad jumta siltināšana būs būtiska celtniecības daļa. Bez tam piemēram, kā dizaina elements varētu būt izmantotas jumta kopnes, kas ir stilīgs risinājums.

Kāda tad veida jumta uzstādīšana būtu labakā?

Uzsākot mājas projektu, vispirms ir jāapdomā dizains, kur iekļaujas arī jumta konstrukcija un jumta segums. Uz šodienu jumta konstrukcijas veidi ir ļoti dažnedāžādi, kur visbiežāk izvēlās vienslīpnes vai divu un vairāk slīpumu jumtus, taču pieprasīti jau ir plakanie jumti, ko izmanto, kad veido stilīgus četrstūveida mājokļus. Bieži tiek pielietotas koka kopnes, mēģinot padarīt mājokļa dizainu interesantāku. Šodien jumta uzstādīšana varētu būt no atškirīgiem materiāliem, piem., dakstiņu jumts ir ļoti izturīgs un ilggadīgs, taču priekš plakanajiem jumtiem labākais jumta segums varētu būt bitumena jumts, kurš ir ātri uzklājams un tam ir salīdzinoši zemas izmaksas. Kaut gan pirms tiek izvēlēts jumta segums, izrunājiet šo momentu ar savu būvdarbu vadītāju.

Kopnes Jūsu mājā

Mājas celtniecībā ļoti bieži tiek izmantotas koka kopnes vai jumta spāres. Kāds tieši izvēles variants būtu vislabākais? Spāru sistēma vai jumta spāres vienā pusē atbalstās uz mauerlatu, taču no otras puses – uz kores siju. Tomēr, lai jumta spāres varētu izturēt nepieciešamo slodzi, tām jābūt savstarpēji savienotām. Palielinātas slodzes gadījumā, spāres tiek atbalstītas tieši uz statīviem. Jumta kopnes ir stingrs rāmis, ko parasti pielieto, kad veido slīpus jumtus. Šeit galvenā lieta būs sadalīt slodzi kurai ir pakļauts jumts un novirzīt to uz sienām. Parasti koka kopnes var būt ražotas tieši no augstas kvalitātes kokmateriāliem, dēļiem vai arī apaļkoka. Jumta kopnes jau ir lētāks un pec to uzstādīšanas vienkāršāks variants nekā, piemēram, jumta spāres, tādēļ būvniecībā izvelās tieši kopnes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *