Kādēļ celtniecības projektos parasti tiek pielietoti alumīnija torņi un sastatnes?

Tāda lieta kā sastatnes ir tikai palīgkonstrukcijas, lai realizētu darbus augstumā virs 1.5 m. Visiem zināms, ka celtniecība tiešām ir iekļauta bīstamāko nozaru skaitā, tā kā šeit darbinieki tiek traumēti. Mēģinot to novērst, celtniecības kompānijas meklē veidus, kā var to panākt. Tiešam kā labs variants būtu dažādi sastatņu risinājumi. Pie tam kompānijām nav jāpērk vai jāsūta sastatņu projekti, jo tagad pastāv uzņēmumi, kas nodrošina tāda tipa pakalpojumus, piemēram kā stalažu noma. Mūsdienās, šie celtniecību atbalstošie uzņēmumi veic ne tikai nomas pakalpojumus, bet arī parasti tiek piedāvāta arī stalažu montāža, stalažu transports, protams, lai nogādāt produkciju jau uz objektu. Šis moments nozīmē, ka, izvēloties tādu kompāniju, Jums nebūs jādomā, kur atrodams pārējais sastatņu aprīkojums vai klāt nepieciešamie sastatņu piederumi, un kā sastatnes uzbūvēt. Turklāt pie tāda pakalpojuma, kā sastatņu noma cena ir pēc vienošanās.

Apskatīt piedāvājumu – https://alfarent.lv/pakalpojumi/sastatnu-piederumi

Veidi vai dažnedažādie sastatnes risinājumi

Šobrīd tiek pielietoti sastatņu projekti, kuri sastāv no stipra kā arī spēcīga rāmja, pamatojoties tieši uz modulārajiem moduļiem. Šādi tiks kopēts būves apveids. Sastatnes var būt pašcēlājas, ar karināšanas mehānismiem, braucošās un vēl citi variācijas. It sevišķi, gan iegādājoties stalažas, vai pat dodot priekšroku tādam pakalpojumam, kā sastatņu noma, pielieto tieši modulārās sastatnes, kuras var tikt pielietotas daudzreiz. Stalažu noma būs obligāta mūrnieku darbos, tad, kad tiek darīti paši betonēšanas darbi, tiešām ir vajadzīgas atbalsta drošības konstrukcijas. Savukārt alumīnija torņi ir jau tāda konstrukcija, ko tiešām var pielietot jebkurās pat šaurās vietās. Un kad ir nepieciešamas īslaicīgas skatītāju tribīnes, tiek izmantots tāds pakalpojums kā sastatņu noma. Nenoliedzami, svarīgs būs arī pats sastatņu aprīkojums un piederumi, tam ir jābūt kvalitatīvam. Nevajadzētu aizmirst par tādu momentu kā sastatņu siets, tā kā tas aizsargā pat cilvēkus, kas nav tieši uz paša objekta.

Izvēloties tādu pakalpojumu, kā sastatņu noma cena un kvalitāte ir atbilstošā līmenī?

Sastatnes noma tomēr ir diezgan īpašs pakalpojuma tips kā arī nav īsti tik ļoti liels skaits uzņēmumu, kur pakalpojumu klāstā ir šāds piedāvājums. Kaut gan jau ir dažas lietas, kam protams būtu jāvērš uzmanība pirms izvēlēties vietu, kur tiks sūtīta stalažu noma vai arī alumīnija torņu noma. Protams jau ir svarīga atbilstība Eiropas noteiktiem standartiem, tādējādi sastatņu projekti varētu būt droši un uzticami. Kā arī pati sastatņu projektēšana veikta tika atbilstoši ne vienīgi Latvijas likumiem, taču arī ES prasībām. Svarīgs ir piedāvājums, tā kā jebkuram jau ir nozīmīgi, kad veikalā, kurā būs piedāvāta stalažu noma, var tikt nodrošināts arī pats stalažu transports, priekš tam, lai nogādāt tos līdz objektam. Protams ir arī tie, kas var sataisīt konstrukcijas elementus paši, bet vislabāk, ja nomas uzņēmuma piedāvājumā būtu iekļauta arī tāda lieta kā stalažu montāža. Protams, ja tiks meklēta sastatņu noma cena būs ne mazāk būtisks apstāklis, tai būtu jābūt atbilstošai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *