Kopnes, jumta spāres kā arī cita veida jumta konstrukcija

Daudzu pilsētnieku sapnis būtu zemes gabals nomaļā vietā, uz kura var uzsākt mājas būvniecību. Kad tiek projektēta ēka, nozīmīga tomēr ir ēkas jumta konstrukcija. No tā vai būs pareizi piemeklēta forma, veikti korekti aprēķini, izstrādāta un ievērota atbilstoša darba tehnoloģija, vienmēr būs atkarīgs Jūsu mitekļa komforts. Tā kā jumta konstrukcijas veidi ir tiešām dažnedažādi, ir jāizvēlas piemērotākais tieši priekš Jums, lai būtu piemeklēts arī pareizais jumta segums. Un protams, neņemot vērā to, vai tā ir dzīvojamā māja vai vien dārza māja, vienmēr jāatceras, ka jumta siltināšana ir svarīga celtniecības sastāvdaļa. Un kā stila elements varētu būt izmantotas jumta kopne, kas būtu stilīgs risinājums.

Piemērotākā jumta konstrukcija šodien

Šodien jumta konstrukcijas veidi pastāv ļoti dažādi, taču vispopulārākie mūsdienās jau ir vienas slīpnes un arī jumti ar diviem slīpumiem. Turīgākiem cilvēkiem vairāk tīk jumta konstrukcija atbilstoši franču stilam, kas tad ir mansarda jumts, tā kā šajā gadījumā var būt papildus telpa priekš istabas bēniņos. Šajā gadījumā jumta siltināšana aizņem 1. vietu. Visi redzam, ka daudzdzīvokļu majām parasti ir plakani jumti, kur jumta segums visbiežāk ir no modificētā bitumena. Savukārt sarežģītāka jumta konstrukcija prasa citu segumu, kā piemēram, lielisks veids ir māla dakstiņu jumts. Šī veida jumta segums būs izturīgs pret vides faktoriem pie tam kalpo līdz pat simts gadiem.

Kopnes kā arī to pielietošana

Pašas jumta kopnes ir jumta konstrukcija, kas savstarpēji savienojas ar tērauda plāksnēm, tādējādi iegūstot izturīgu konstrukciju un arī tiek ietaupīta koksne. Kopnes taisa no sausas koksnes un tās konstrukcijas apstrādā ar antiseptiķiem, padarot kopnes gan ugunsdrošas, gan arī ilggadīgas. Savukārt, jumta spāres prasa līdz pat trīs reiz vairāk kokmateriālu, tādējādi padarot koka kopnes par labāku alternatīvu. Koka kopnes parasti ir izturīgas un viegli uzstādamas, pie tam šāda jumta konstrukcija var būt pielietota gan dzīvojamās mājās, tā arī ražošanas ēkās un saimniecības ēkās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *