Parkets vai tomēr lamināts, kāds grīdas segums būs labākais?

Grīdas aizņem lielu jebkādas mājas vai arī dzīvokļa istabas daļu. Priekš tam, lai tiek atrasti piemērotākie grīdas segumi, būtu jāievēro ne vienīgi istabas kopējais dizains, taču arī tādi apstākļi, kuros dotais materiāls tiek pielietots. Taču ja bērnistabai var uzlikt kovrolīnu, tad vannas istabai labāk izvēlēties flīzes. Viesistabā ir ierasts lamināts, parkets vai ielietās grīdas, palīgtelpās drīkst uzklāt vienkārši linoleju. Mūsdienīgs tirgus ir tik daudzveidīgs, ka pat ikviens var atrast atbilstošas grīdas veidus, kas, savukārt, atbildīs jebkurām prasībām un varētu būt atbilstošs arī cena ziņā.

Ieskaties piedāvājumā – https://gridasstils.lv/kategorija/laminats/

Kādas grīdas iederēsies mājā – lamināta vai parketa dēļi?

Grīdas segumi ir lielā dažādībā, kaut gan vairāk segumu izvēle tiešām ir starp fližu grīdu, parketu un laminata grīdlīstēm. Par flīzēm ir skaidrs, bet kā saprast, kas jau ir labāks parkets vai lamināts? Jo sākumā liekas, ka šie segumi tomēr ir tik ļoti līdzīgi. Lamināts var izcelties ar vairākām priekšrocībām, kā galvenās ir lamināta cena un vēl lamināta ieklāšana. Visiem tad ir saprotams, ka gan lamināta ieklāšana, gan izjaukšana būs tik vienkārša, ka to var paveikt pašiem. Šī veida grīdas dēļi neizdegs saulē, bet virsma jau ir anti statistiska, neizsauc alerģiju kā arī neietekmē veselību. Šobrīd ražotais lamināts izceļas ar ekoloģiskiem materiāliem, bet to izgatavojot ir taupīti gabas resursi. Taču kā galvenais lamināta grīdlīstes mīnus jau būs tas moments, kad to nebūs iespēja atjaunot. Visiem ir skaidrs, ka lamināts var izberzties ar laiku, kā rezultātā tas ir jāmaina. Visizturīgākais lamināts pēc klases ir 33, kas kalpo līdz pat divdesmit gadiem, bet patlaban visbiežāk ir uzstādīts trīsdesmit otrās klases lamināts.

Parkets jau var izcelties ar daudzām labām īpašībām – karstumizturība, absorbē skaņu, droša izmantošana, izturība un higiēniskums. Parketa grīdas dēļi jau ir izgatavoti no īsta koka, kas padara šo materiālu dārgu, no šī arī radās stereotips, ka parketa cena ir pārāk augsta, lai to pirktu. Bet eksistē arī demokrātiskāks variants un tas ir trīsslāņu parkets. Pamatā ir trīs parketa tipi – masīvais, divslāņu un trīsslāņu parkets, visaugstākā parketa cena ir masīvajam veidam. Izvēloties šo materiālu, būs jāvērš uzmanība tam, vai tiešām parkets ir nevainojamas formas. Priekš tam, lai pārbaudītu grīdlīstes ģeometriju, parketa dēļi ir jāsaliek kopā. Šajā gadījumā nevajadzētu būt nekādām spraugām Bieži vien, ja tiek izvēlēts parkets, pircējs izmanto mitruma mērītāju, kur parketa mitruma koeficientam jābūt 9% robežās.

Un protams, ka, kad tiek izvēlēts vislabākais parketa centrs, izlasiet atsauksmes un tikai tad komunicējiet ar pārdevējiem. Bieži vien šeit var tikt piedāvāts arī lamināts, vērsiet īpašu vērību, kad parasti tas laminats akcija kuram ir atbilst 32 klasei. Izjautājiet visas nianses par likšanas tehniku, taču attiecībā uz parketu, uzticiet to lietu profesionālim.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *