Supošana pa ezeru

Zinājāt, ka sup dēļi lielākai daļai no mums tiešām ne ar ko neatšķirsies no parastakā serfinga dēļa, un tas nav bez skaidrojuma. 21.gs. sākumā viens slavens sērfotājs R.Tomass piedāvāja alternatīvu risinājumu, kad sērfošanai nebūs viļņu un tas ir Stand Up Paddle Boarding. Pēc viņa domām, tas bija tikai paņēmiens, kā uzturēt formu, uztrenēt izturību un līdzsvaru. Tomēr 4 gadus vēlāk, tad kad tas tika parādīts vienā no ASV kanāliem, sup izbraucieni saņēma savu popularitātes vilni. Skatītāji saskatīja tur lielas izredzes un par centās supošanu padarīt par nacionālu sporta veidu. Pie mums supošana bija pieņemta ar lielu atsaucību, pielāgojot to mūsu dabai, un sup izbraucieni palika par aizraujošu risinājumu, brīdī, kad tiek plānota atpūta ar draugiem vai arī ar ģimeni.

Katamarānu noma vai arī vislabāk nopirkt, kas tad būtu izdevīgākais izvēles variants?

Mūsdienu iespēju vidē ir tik ļoti daudz dažādu iespēju, kā tiek pavadīta aktīvā atpūta, un nav nozīmīgi, vai Jums plānos ir atpūta ar ģimeni vai draugiem, jebkuram gadījumam iespējams atrast savējo. Protams tagad mums tīk daudz ceļot, taču aplūkojiet, kas tad ir Jums apkārt! Pie mums tad ir tik ļoti daudz dažādu opciju, priekš tam, lai aktīvā atpūta varētu būt neaizmirstama. Neskaitāmas muižas, kas ir gleznainajās vietās, pie tam, to piedāvājumā būs velosipēdu noma, lai izzināt apkārtni. Tādēļ, ka visbiežāk viesu nami atrodas ūdens tuvumā, tiek piedāvāta arī laivu noma vai katamarānu, sup noma, turklāt interesanti, ka arī buru jahtas noma pat ir dabūjama, kaut kur ārpus Rīgas. Bet, kad tāda veida aktīvā atpūta būs apnikus, tagad ir neredzēta alternatīva – aizraujošie sup izbraucieni. Supošana Latvijas teritorijā ir salīdzinoši jauna izklaide, bet sup īre jau tagad ir pieprasīta. Un vēl pat ir cilvēki, kam būs lētāk iegādāties dēli, nekā tik bieži izmantot tādu pakalpojumu, kā sup īre.

Kāda veida sup dēļi būs atrodami?

Uz šodienu sup dēļi tiek iedalīti gan pēc to paltuma, tā arī pēc garuma. Savukārt piepūšamie sup dēļi pēc to smaguma būs sākot ar 6 – 18 kg. Pēc platuma sup dēļi ir atrodami sākot ar divdesmit piecām un pat līdz četrdesmit collām. Jo mazāks ir dēļa platums, jo smagāk ir noturēt līdzsvaru, savukārt šaurs platums sekmē to, ka supošana būs ātra. Labākais platums priekš iesācēja ir no 32 līdz 35 collas. Ar šo paltumu jebkuri sup izbraucieni būs viegli un ērti manevrējami, un pat dēlis nešūposies no klāt nākošā viļņa. Jo smagāks ir pats braucējs, jo jāmeklē platāki sup dēļi. Un otrādi – maza svara braucējam būs ērti uz šaurāka dēļa. Bet pēc biezuma sup dēļi ir no 4 – 6 collām. Jo biezāks dēlis, jo mazāk tas iegremdēsies ūdenī no slodzes uz tā. Sup dēļi ar maksimālu platumi jau ir ideāli piemēroti aukstā klimatā. Un protams, vajadzīgi ir ne tikai sup dēļi, bet arī airis, lai virzītu dēli Jūsu virzienā, pavada, kas noturēs uz dēļa..

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *