CELTNIECĪBAS PIEDERUMI PAR PIEVILCĪGĀM CENĀM

Visā pasaulē celtniecība, būvniecība un remontdarbi nemēdz apstāties vai stāvēt dīkā. Mājokļa iekšējā un ārējā renovācija būs aktuāla vienmēr, jo teicamas energoefektivitātes nodrošināšana ēkai ir nepieciešamība, nevis iegriba. Tieši energoefektivitāte ir tas jēdziens, kas pēdējos desmit gados kļuvis ļoti populārs daudzu vidū. Diemžēl, bet neizbēgams ir arī pakalpojumu cenu kāpums, ko pēdējos gados varam īpaši novērot saistībā ar elektrību, ūdensapgādi un citiem saistītiem komunālajiem pakalpojumiem(ielūkojies šeit – https://videstehnika.lv). Katrs būvmateriālu veikals Latvijā piedāvā dažāda veida celtniecības, siltināšanas un santehnikas izveides materiālus atšķirīgās cenu kategorijās, lai sev piemērotu var atrast ikviens.

LABA CENAS UN KVALITĀTES IZVĒLE SILTUMIZOLĀCIJAS MATERIĀLIEM

Klimats nosaka to, kāda apkures sistēma un namu siltināšanas darbu veikšana būs nepieciešama. Latvijā varam novērot visus 4 gadalaikus, tiesa gan mitrums, auksti vēji, namu tehniskā nolietošanās paredz, ka siltumizolācijas darbu veikšana ir nepieciešamība. Ja dzīvojat septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celtā daudzdzīvokļu namā, tad nama siltināšanai ir īpaši liela nozīme. Šādu namu mūžu energoefektivitātes darbi tikai paildzina. Siltināšanai izmanto fibrolīta plāksnes, minerālvati, kokšķiedru plāksnes un citus celtniecības materiālus. Daudz ko nosaka arī mājas apkures sistēmas veids. Centrālapkure vairāk piederas daudzdzīvokļu namiem, kamēr krāsnis un apkures katli ir atrodami privātmājās. Svarīgi materiālus izmantot pareizi. Tā pat nevajadzētu izvēlēties lētāko, bet gan piemērotāko risinājumu siltumizolācijas nodrošināšanai.

KĀ NOSKAIDROT PIEMĒROTĀKO NOTEKŪDEŅU NOVADĪŠANAS VARIANTU?

Svarīgs posms mājokļa celtniecībā ir pareizas kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas izbūvē. Ņemot vērā to, ka šīs komunikācijas tiek ieraktas zemē, to remontdarbi vai nomaiņa sagādā liekas galvassāpes un izdevumus. Ilgtspējīga un energoefektīva mājokļa sastāvdaļa ir arī teicama kanalizācijas sistēmas izveide un ekspluatācija. Arī šajā aspektā nederēs uzskats par maksimāli lētu materiālu izmantošanu, jo rezultāta kalpošanas ilgums būs nenoteikts. Jāizvēlas piemērota bioloģiskā attīrīšanas iekārta vai septiķis, ēkas iekšējā un arī ārējā ūdensapgādes sistēma, lai tā neradītu liekas galvassāpes nākotnē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *