Auto riepas – kurā vietā iegādāties un tad kā atrast?

Vai, piemēram, braucot ar pašu auto, Jums būs nozīmīga drošība un komforts? Tikai gudri izvēlētas auto riepas palīdzēs to visu sekmēt. Izvēloties auto riepas, svarīgs punkts būs saprast, kādas tieši riepas būtu vajadzīgas – vasaras vai arī ziemas riepas. Papildus sezonai, būtu svarīgi ievērot to tad, kāds tieši jau ir auto, kā arī cilvēka braukšanas iemaņas, kur domājat braukt, protams, arī to apstākli, cik tad ievērojams tiek atvēlēts budžets auto riepu iegādei. Mēģināsim kopā apskatīt galvenos kritērijus, tomēr, lai zinātu, kādā veidā atlasīt piemērotākās riepas savam auto.

Sezona, auto riepu zīmējums – kura vēl ir jāievēro?

Tieši svarīgākais pirms tam kā iegādāties auto riepas, būs izpētīt mašīnas lietošanas instrukciju. Tieši šeit ražotājs atspoguļo neskaitāmas būtiskas riepu specifikācijas, kuras ievērojami atvieglos riepu meklēšanu. Ja lietošanas dokumenti nav atrodami, varēsiet izpētīt tos auto modeļus, kas ir pārdošanā. Bieži vien jau tiek skatītas lētas riepas, taču ieteicams apskatīties vidējās klases eksemplārus. Šeit tiek runāts jau par drošību, labāk iegādāties pārbaudītas riepas. Izgatavotāji piedāvā vasaras, goodyear ziemas riepas un arī pilnas sezonas variantus. Nekļūdīgu auto riepu atrašana piemērotu klimatam sniedz iespēju pievarēt jebkādus laikapstākļus – sniega puteni, lietu, aukstumu un karstu asfaltu. Ziemas riepas jau ir diezgan mīkstas, kā arī elastīgas, tādēļ aukstā gaisa temperatūrā tās nepaliek cietas un arī ļoti trauslas. Auto riepu protektoros ir ļoti daudz lielu šķērsenisko rievu, kuras labi noņem pielipušu sniegu un vēl šļakatas. Vasaras auto riepām ir raksturīgs diezgan blīvs savienojums un gumijas izturība, pat saskaroties ar ļoti svelmainu asfalta ceļu. Vissezonas auto riepas ļoti augstās temperatūrās pārāk ātri nolietojas, savukārt, ja tomēr ir ļoti zema temperatūra, šīs riepas kļūst samērā cietas un vienlaicīgi trauslas. Labākā temperatūra vissezonas riepu izmantošanai ir no 0 līdz pat +15 °C. Auto protektora raksts tieši ietekmē auto manevrētspēju vai vadāmību esot uz konkrēta ceļa seguma, noteiktā klimatā. Garenie bloki rakstā samazina rites pretestību, mazina trokšņa līmeni un vēl uzlabo stabilitāti. Riepas, kurām ir raksti ar diezgan dziļām un platām šķērseniskām rievām – ūdens un vēl netīrumi efektīvāk tiek atgrūsti no riepām. Gadījumā ja parādās jautājumi riepu piemeklēšanā, labāk būtu griezties tieši pie speciālistiem.

Kurā vietā atrodas laba riepu noliktava?

Brīdī, kad jau tiek skatītas auto riepas Rīgā vai citur Latvijā, mēs savu meklēšanu uzsākam online vidē. Līdz ar to moderns riepu serviss bez šaubām ir ar vietni. Riepu maiņa visbiežāk tiek īstenota divas reizes gadā, būtu izcili, kad ir uz vietas riepu noliktava, kurā glabāt savas riepas līdz pat pienāk brīdis tās mainīt. Svarīgi, ja veikala piedāvājuma klāstā būtu ne tikai auto riepas, bet riepu diski un tiks piedāvāti dažādu veidu pakalpojumi, piemēram, ātra riepu montāža. Svarīgs apstāklis, ja tiks iegādātas jaunas riepas vai pat mainītas uz savām konkrētajai sezonai piemērotajām, ir riepu balansēšana, tā kā citā gadījumā var nebūt tik droši braukt. Vienmēr apskatiet atsauksmes, patlaban onlainā var sameklēt visu, kas tad piemēram Jums ļaus sameklēt labāko servisu. Nozīmīgi ir profesionāli darbinieki, kas kā mainīs auto riepas, gan ieteiks vislabākos riepu variantus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *