KĀ PAREIZI AIZPILDĪT DARBA PIETEIKUMU?

Kuram gan mūsdienās nav vajadzīgs darbs, un, labākā ziņa ir tā, ka vakanču un piedāvājumu netrūkst nevienā sfērā. Lai nodrošinātu savas vajadzības un ikdienas gaitu netraucētu ritumu, ir nepieciešami ienākumi. Prasmīgi sastādīts CV ir pirmais solis uz laba darba atrašanu. Maldīgi domāt, ka CV neviens nelasa un tur iekļauto informāciju neņem vērā, tādēļ var sarakstīt jebko. Mūsdienās piedāvājumus nopelnīt un iegūt jaunu darbu var veiksmīgi atrast arī sociālajos tīklos un dažādos šādam nolūkam paredzētos sludinājumu portālos(ielūkojies šeit – darbs rīgā). Kopā ar CV, darba devēji, bieži vien, vēlas redzēt arī motivācijas vēstuli. Tas ir nepieciešams, lai darba devējs varētu pārliecināties par to, vai kandidāts nemelš niekus un atbilst kvalifikācijai, ja darba piedāvājums ir specifiskā nozarē. Atklātība un godīgums ir labs veids kā iegūt topošā darba devēja labvēlību un parādītu sevi labā gaismā.

KĀDĒĻ JĀRAKSTA CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULE VIENKĀRŠĀM DARBA VIETAS VAKANCĒM?

Ir nozares, kurās motivācijas vēstuļu jēga netiek līdz galam izprasta un līdzīgi ir arī ar CV. Tas ir ātrs un viegls veids, kā darba devējam pārliecināties un uzzināt kandidātu pieredzi, prasmes un iemaņas, kas saistītas ar konkrēto vakanci. CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami internetā, pie tam – dažādās valodās. Ja korekti tiek izpildīti visi darba devēja lūgumi, automātiski palielinās iespējamība, ka tiksiet uzaicināts uz pārrunu otro kārtu.

POPULĀRĀKĀS DARBĀ IEKĀRTOŠANAS FIRMAS EIROPĀ

Populāri ir arī darba piedāvājumi ārzemēs. Daudziem joprojām ir vēlme mēģināt laimi atrast ārzemēs gan sezonas darbos, gan patstāvīgi, lai pelnītu vai iekrātu. Dzīvojot informācijas laikmetā, nav problēmu ar atsauksmju vai informācijas atrašanu par konkrētu darba devēju vai darbā iekārtošanas aģentūru ārzemēs. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Lielāk daļu formalitāšu, kas saistīta ar dokumentiem, vislabāk ir kārtot aģentūrām, jo katras valsts nodarbinātības noteikumi un likumi ir atšķirīgi. Darbam ārzemēs ir daudz priekšrocību, neskaitot naudu, piemēram, jauni kontakti, pazīšanās, pieredze un draugi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *