KAS VAJADZĪGS, LAI MĀJĀS BŪTU SILTI?

Jebkāda veida celtniecības darbi visā pasaulē, nekad neapstājas un ir aktuāli vienmēr. Komforts mums visiem asociējas ar siltumu, visu nepieciešamo energoresursu pieejamību, mājīgām telpām un patīkamu apkārtni, turklāt, to visu var iegūt ar vienu mērķtiecīgu darbību – energoefektivitātes palielināšanu. Energoefektivitātes jēdziens pēdējos 15 gados tiek dzirdēts gana bieži, it īpaši tuvojoties gada vēsajiem mēnešiem. Palielinoties dažādām ar māju un dzīvokli saistītām apsaimniekošanas izmaksām, ik viens vēlas tās samazināt, jo mūsdienās siltums, elektrība un kanalizācija vairāk nav ekstra, bet gan ikdienas nepieciešamība. Ja mājai būs lieliska energoefektivitāte, samazināsies arī šīs visas saistītās izmaksas. Būvmateriālu veikalu plaukti nestāv tukši un tajos varam atrast visu, sākot ar siltināšanas un apdares materiāliem un beidzot ar kanalizācijas apsaimniekošanas precēm un tamlīdzīgām lietām.

PĒC KĀ IZVELĒTIES VAJADZĪGOS MATERIĀLUS?

Klimats nosaka to, kāda apkures sistēma un namu siltināšanas darbu veikšana būs nepieciešama. Latvijā varam novērot visus 4 gadalaikus, tiesa gan mitrums, auksti vēji, namu tehniskā nolietošanās paredz, ka siltumizolācijas darbu veikšana ir nepieciešamība. Īpaši to var novērot septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celto mājokļu ekspluatācijā. Šo namu mūžu būtiski paildzina ēku siltināšanas un energoefektivitātes celšanas darbi. Mūsdienās siltināšanai tiek izmantoti dažādi materiāli – gan fibrolīta plāksnes, gan osb plāksnes, vates un citi materiāli. Liela loma ir arī mājas apkures sistēmas veidam. Centrālapkure vairāk piederas daudzdzīvokļu namiem, kamēr krāsnis un apkures katli ir atrodami privātmājās. Protams, ka lielu lomu spēlē pareiza materiālu uzglabāšana un izmantošana. Kā arī ieteikums izvēlēties nevis lētāko, bet censties atrast lielisku cenas un kvalitātes balansu.

SANTEHNIKAS UN KANALIZĀCIJAS PIEDERUMI PAR LABĀM CENĀM

Kanalizācijas un sanitārā mezgla ierīkošana ir tik pat svarīga kā pareiza apkures veida izraudzīšanās. Santehnikas un kanalizācijas sistēmas galvenā loma ir notekūdeņu izvadīšana, neradot vides piesārņojuma riskus, kas, savukārt, nozīmē ekoloģiski tīru vidi mums apkārt. Liela nozīme ir kvalitatīvai iekšējās un ārējās santehnikas preču izvēlē, un arī šeit kalpo zelta ieteikums neizvēlēties lētāko, bet piemērotāko. Pareiza kopšana un ekspluatācija spēlē par labu jebkurā situācijā, un kanalizācijas un santehnikas iekārtas nav izņēmums.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *