BŪVNIECĪBAS PRECES PAR LIELISKĀM CENĀM

Ja visa pasaule uz mirkli apstātos, tad celtniecības darbi noteikti turpinātu noritēt tik pat straujā tempā kā līdz šim. Mūsdienās svarīgi nodrošinās ēkai lielisku energoefektivitāti, jo tā ne tikai palielina komforta līmeni, bet arī samazina izmaksas ilgtermiņā. Šķiet, energoefektivitāte ir tas jēdziens, ko pēdējo desmit vai pat piecpadsmit gadu laikā dzirdam visai bieži. Palielinoties dažādām ar māju un dzīvokli saistītām apsaimniekošanas izmaksām, ik viens vēlas tās samazināt, jo mūsdienās siltums, elektrība un kanalizācija vairāk nav ekstra, bet gan ikdienas nepieciešamība. Šīs izmaksas var samazinot ar mājokļa energoefektivitātes celšanas darbiem(vairāk informācijas skatīt te – https://videstehnika.lv/). Būvmateriālu veikalos varam atrast visu, sākot ar dažāda veida siltināšanas materiāliem, labas kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas precēm un daudz ko citu.

KO DARĪT, LAI MĀJĀS BŪTU SILTI?

Visur pasaulē tieši klimats ir tas, kas nosaka apkures sistēmas veidu un izbūvi. Siltajās pasaules valstīs pietiek ar gaisa kondicionētāju, kas aprīkots ar siltā gaisa pūšanu, taču zemēs, kur novērojami visi 4 gadalaiki, tostarp arī Latvijā, būs nepieciešams kas nopietnāks. Īpaši to var novērot septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celto mājokļu ekspluatācijā. Regulāri tiek veikti ēku energoefektivitātes celšanas darbi, kas namu mūžu būtiski palielina. Siltināšanai izmanto fibrolīta plāksnes, minerālvati, kokšķiedru plāksnes un citus celtniecības materiālus. Liela loma ir arī mājas apkures sistēmas veidam. Centrālapkure vairāk piederas daudzdzīvokļu namiem, kamēr krāsnis un apkures katli ir atrodami privātmājās. Svarīgi materiālus izmantot pareizi. Tā pat nevajadzētu izvēlēties lētāko, bet gan piemērotāko risinājumu siltumizolācijas nodrošināšanai.

KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS NOZĪME MĀJĀS

Vēl viens svarīgs aspekts mājokļa celtniecībā ir pareizas kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas izbūvē. Ņemot vērā to, ka šīs komunikācijas tiek ieraktas zemē, to remontdarbi vai nomaiņa sagādā liekas galvassāpes un izdevumus. Piemērotas santehnikas preces ir daļa no kvalitatīvas un ilgtspējīgas santehnikas un kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas. Arī šajā aspektā nederēs uzskats par maksimāli lētu materiālu izmantošanu, jo rezultāta kalpošanas ilgums būs nenoteikts. Privātmājām vai mājokļiem ar nelielu dzīvokļu skaitu, nepieciešams izvēlēties piemērotu bioloģiskās attīrīšanas iekārtu vai septiķi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *