KĀ FUNKCINĒ PARĀDU PIEDZIŅAS AĢENTŪRAS?

Latvijā parādu piedziņas firmas nodarbojas ar parādu atgūšanu kreditoru labā. Gan kreditori, gan debitori tiek laipni aicināti juridisku konsultāciju saņemšanai gludākai saistību izpildei. Parādniekiem ir pieejamas dažādas parādu atmaksas formas, jo viss parāda atgūšanas process notiek likuma ietvaros. Inkaso un cesijas līgumi ir populārākie veidi, kā parāds nonāk pie parādu piedziņas kompānijām. Parādnieks par parāda esamību tiek informēts rakstiski un piedāvāts apmaksas datums. Lēmumu iespējams apstrīdēt 3 nedēļu laikā. Parādu vienmēr ir iespējams nomaksāt pa daļām, tādēļ nevajag bīties no piedziņas uzņēmumiem, bet sadarboties ar tiem. Iespējams uzzināt vairāk informācijas zemāk rakstā!

PARĀDA ATGŪŠANAS OPCIJAS BALTIJAS VALSTĪS

Viens no izplatītākajiem veidiem, kā uzņēmumi atgūst parādus ir ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību. Tie nav tikai kredīti, kuru atmaksa ir kavēta, bet arī dažādi citi maksājumi un ikmēneša maksājumi par nomaksas precēm un pakalpojumiem. Pakalpojumu iespējam saņemt visā Baltijā un parādus iespējams atgūt gan no privātpersonām, gan juridiskām personām. Parādnieki tiek iekļauti melnajā sarakstā un ir apgrūtināta turpmāka pakalpojumu saņemšana, piemēram, tiek atteikti aizdevumi, pirkumu iegāde uz nomaksu un tamlīdzīgi.

KĀ IZKĻŪT NO PROBLĒMĀM AR PARĀDU PIEDZIŅAS FIRMĀM?

Parāda ārpus tiesas atgūšana ir populārākais veids, kā tiek kārtota parādu atmaksa. Otrs izplatītākais ir cesija, jeb parāda pirkšana. Tas tiek izmantots gadījumos, kad parāda atgūšana var būt ilgstoša, attiecīgi parādu piedzinējs iegādājas debitora portfeli, jeb vienkāršākiem vārdiem sakot – nopērk parādu, tādējādi kreditoram sedzot parāda radušos zaudējumus. Ja parādnieks ir kādā no Baltijas valstīm, tad parāda atgūšana iespējam arī šādos gadījumos. Tā pat parasti uzņēmumu pārziņā ir visa vēstuļu korespondence, telefona zvani un birokrātiskā darījum puse. Jebkura no darījumā iesaistītajām pusēm ir ieinteresēta veiksmīgam rezultātam un gludai parāda līguma dzēšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *