KOLAGĒNA FUNKCIJAS MŪSU ĶERMENĪ.

Kolagēna loma mūsu ķermenī ir ļoti svarīga. Tas atrodams skrimšļos, kaulos, ādā, muskuļos un ir viena no pamatu pamatiem visu dzīvo radību, tostarp cilvēku, šūnu uzbūvē. Mūsu ķermenis spēj pats ražot kolagēnu, taču, ņemot vērā dažādus novecošanās procesus, ar laiku ir nepieciešams to uzņemt papildus, lai nodrošinātu piemērotu muskuļu un ādas elastību, aizkavētu novecošanās pazīmes un veicinātu lielisku smadzeņu darbību.

Kolagēns ir nopērkams kā uztura bagātinātājs, tas pavisam noteikti neaizstāj ikdienas, pilnvērtīgās maltītes, kas, starp citu, arī ir lielisks kolagēna uzņemšanas veids.

Uzzini vairāk informācijas šeit – kolagēns nagiem!

KOLAGĒNA VEIDI.

Viena no svarīgākajām uzturvielām mūsu ķermenī ir proteīni. Arī kolagēns ir viens no proteīniem, kas ne tikai rūpējas par skaistiem matiem un elastīgu ādu, bet arī atbild par pilnvērtīgu organisma funkcionēšanu visa mūža garumā. Ķermenī atrodami daudz un dažādi proteīni, no kuriem 35% sastāda tieši kolagēns. Kolagēns ir saistviela, kas palīdz nodrošināt saišu, muskuļu, saistaudu, cīpslu elastību un nodrošina to stingrību. Tieši proteīni ir tie, kas organismā palīdz rūpēties par pareizu šūnu veidošanos visā ķermenī, un to nodrošina 28 dažādi kolagēnu tipi. Pirmā tipa kolagēns ir atrodams pat radzenē un dažādos iekšējos orgānos. Otrā un trešā tipa kolagēni atrodas skrimšļos, acīs, asinsvadu sieniņās un daudz kur citur. Kolagēns aktīvi ķermenī tiek ražots līdz 25 gadu vecumam, taču pēc tam, ražošanas tempi mazinās un organisms pārtiek no uzkrātajām rezervēm, kas agri vai vēlu izsīkst un tiek saražots mazāk kā nepieciešams patērēšanai. Tieši šī iemesla dēļ, kolagēns kā uztura bagātinātājs, ir ieteicams visiem, kuri sasnieguši vismaz 25-30 gadu vecumu.

KAS IR JĀĒD, LAI UZŅEMTU KOLAGĒNU NORMĀLĀ DAUDZUMĀ?

Kolagēna sintēze notiek augu un dzīvnieku valsts produktos. Kolagēna pulveris savā sastāvā ietver kolagēnu, kas atrodams dzīvnieku un zivju organismos. Ādas, kauli, skrimšļi un dažādi subprodukti ir tikai maza daļiņa no visa klāsta, kur kolagēns ir atrodams lielā daudzumā, turklāt, papildus ir jāuzņem arī C vitamīns un dažādas Omega vērtīgās taukskābes. Kolagēns ir atrodams arī ikdienas pārtikas produktos, ko var viegli pagatavot vai atrast veikalos, tostarp, arī dažādās piedevās un pat kakao.

Atgādinām, ka uztura bagātinātāji neaizstāj pilnvērtīgu maltīti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *