KĀDI IR IZPLATĪTĀKIE KURINĀMĀ VARIANTI LATVIJĀ?

Vislabāk un racionālāk ir par kurināmā sagādi parūpēties jau vasaras sākumā. Tad ir gana daudz laika, lai nepieciešamības gadījumā veiktu uzlabojumus esošajā apkures sistēmā un kurināmo ir iespējams iegādāties par labām akcijas cenām, kādas noteikti nebūs tuvojoties rudenim. Pavasara beigas un vasaras mēneši ir labākais laiks kad iegādāties malku nākošajai apkures sezonai, lai būtu laiks to izžāvēt. Bezmaksas piegāde un akcijas cenas ir tikai viena maza daļa no priekšrocībām, ko sniedz premium briketes un granulas. Briketes var būt lieliska alternatīva parastajai malkai.

Vairāk lasi arī – https://riga.pilseta24.lv/zina?slug=apkures-granulas-un-briketes-par-zemakam-cenam-ka-gaze

SILTUMSPĒJĪGS KURINĀMAIS MŪSDIENĀS.
Apkures sistēmai ir tik pat liela nozīme kā kurināmajam, ko tai izmanto. Ja krāsns kurināšanai var izmantot briketes un malku, tad granulas nebūtu ieteicams bērt parastā krāsnī. Kā tad īsti izvēlēties piemērotāko apkures materiālu? Pirmais un noteicošais ir tas, ka kurināmajam ir jābūt sausam. Ja izvēlaties briketes vai granulas, tad jāraugas, lai tās būtu blīvi sapresētas un nedalītos. To vislabāk var pārbaudit briketi nometot pie zemes, jo, ja tā sašķīst, tad nav bijusi gana kvalitatīvi izveidota. Ja brikete nav gana blīva, tā ātri izdeg un netur siltumu. Cena briketēm un granulām par tonnu ir vidēji 120 eiro, malkas krava maksā līdzīgi, taču tā vēl ir jākrāmē un jāžāvē, savukārt briketes un granulas tiek piegādātas jau mitrumnecaurlaidīgos maisos un gatavas tūlītējai izmantošanai. Jāņem vērā arī brikešu forma, jo kantainas briketes gruzdēs ilgāk, kā apaļas. Kurinot krāsni ar briketēm būs nedaudz jāpiešaujas, lai to nepārkurinātu, jo to siltumspēja ir pusotru reizi lielāka. Jāpiemin vēl viena, ne mazāk svarīga brikešu īpašība – kurināšana laikā neaizsērējas dūmvads.

KO LABĀK PIEMEKLĒT KRĀSNS KURINĀŠANAI?
Granulu kurināšanai ir nepieciešams speciāls granulu katls, taču briketes kā kurināmo var izmantot arī parastajās krāsnīs un kamīnos. Granulu cenas akciju laikā mēdz būt īpaši vilinošas. Malka tomēr prasa vairāk rūpes, tā pat kā krāsns kurināšana ar pagalēm. Piemēram, apkures katliem pietiek tikt uzpildītiem, aptuveni, reizi nedēļā, taču krāsns jākurina katru dienu, visas dienas garumā, ja ir stiprs sals. Briketes un granulas pārdod jau sausas un gatavas tūlītējai izmantošanai, taču malku, visbiežāk, vēl ir jāžāvē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *