Mājas apsardze – varianti kā arī opcijas

Katru gadu valstī tiek veiktas vairāki tūkstoši zādzību mēginājumi. Pēc statistikas redzams, kad iebrucēji vairums gadījumu nokļūst dzīvoklī, izsitot durvju slēdzeni vai arī atrodot piemērotu atslēgu, kā vēl kāds izplatīts paņēmiens parasti ir iekļūšana caur logiem, ventilācijas atverēm vai arī balkoniem, retāk tie lieto agresīvas durvju uzlaušanas metodes. Iebrucēju profesionalitātes līmenis un atjautība ar katru dienu pieaug, kā arī zādzību daudzums sestdienās un svētdienās palielinās. Tālab savam sirdsmieram, būtu nepieciešams parūpēties par dzīvokļa drošību un tad apskatīties, kādi tieši drošības risinājumi ir pieejami.

Apsardzes veidi kā arī atlases varianti

Vēlaties drošāk aizsargāt māju? To tiešām var nodrošināt šādi drošības risinājumi – īpašuma aizsardzība ar speciāli sagatvotiem cilvēkiem (fiziskā apsardze), tehniskās apsardzes izmantošana, dažādi inženiertehniskie varianti un arī kombinētie drošības pasākumi. Ar ko šie veidi atšķiras savā starpā varēs lasīt tālāk.
Objektu apsargā īpaši sagatavoti dienesti un to apsardze – šī apsardzes metode arī tiek definēta kā fiziskā apsardze, pie tam to var īstenot divējādi: izmantojot uzņēmumus, kas kvalificējas objektu aizsardzībā, vai nolīgstot atsevišķu sargu. Uzņēmumi, kas piedāvā cilvēkiem fiziskās apsardzes pakalpojumus, pašu darbu īsteno profesionāli un efektīvi, turklāt šo uzņēmumu darbinieki būs īpaši apmācīti un viņiem jau ir nepieciešamie aizsargāšanās līdzekļi (munīcija, formas tērpi un aprīkojums). Šādas aizsardzības realizācijas process būs vienkāršs, tomēr diezgan izmaksu ziņā dārgs. Lētāks opcijas variants būs apsargs, ko arī varētu nolīgt, izmantojot apsardzes firma.
Tehniskā apsardze, kurā ir izmantota signalizācijas uzstādīšana, kuras signāls nonāk uz apsardzes “pulti”. Galvenie tehniskie līdzekļi objekta aizsardzībai ir īpaši trauksmes signalizācijas sistēmas sensori. Turklāt šādas iekārtas parasti tiek uzliktas aizargājamā objekta perimetrā, kas trauksmes gadījumā ziņo. Turklāt arī tādā gadījumā ir divi veidi, kur viens ir līguma noslēģšana tieši ar uzņēmumu, kurā īpaši norīkots cilvēks seko līdzi informācijai par stāvokli Jūsu mājā. Otrs rīcības variants būs, kad tieši signāls nokļūst uz Jūsu telefonu ar signālu par situāciju.
Dzīvokļa apsardze izmantojot inženiertehnikas līdzekļus, kur tiek izmantoti metāla režģi, žalūzijas uz logiem, kā arī triecienizturīgs pārklājums. Dotais variants nenoliedzami būs izdevīgāks izmaksu ziņā un arī salīdzinoši labs, tajā pat brīdī uguns nelaimes gadījumā varētu būt radies slazds pašam saimniekam, bet protams, tas ne vienmēr arī aiztur laupītājus.
Pats pēdējais veids ir apvienotie jeb kombinētie drošības risinājumi, šajā gadījumā varētu būt apvienoti 2 vai arī vairāki aizsardzības varianti. Šajā izkārtojumā varēs būt tiešām drošiem par dzīvokļa drošību.

Kādā veidā izvēlēties piemērotāko kompāniju?

Pats svarīgākais, izvēloties apsardzes uzņēmumu, ir tas vai ir dabības licence, kā arī pārbaudiet juridiskās personas dokumentus. Uzziniet, pie kādiem apstākļiem uzņēmums izmaksā kompensāciju klientiem, kā arī uzziniet, cik daudz. Izpētiet, vai šīs saistības tiek atrunātas klienta līgumā. Lasiet uzņēmumu atsauksmes. Pārskatot uzņēmuma klientu rekomendācijas, Jūs uzzināsiet ne tikai jau par uzņēmuma darba trūkumiem, bet arī, piemēram, par to, kā vadība reaģē uz sūdzībām. Izpētiet, kādus pakalpojumus firma piedāvā. Jo vairāk to ir, jo lielākas opcijas izveidot pārdomātu mājas aizsardzību, kur tiks reaģēts ne vienīgi uz ielaušanos, bet arī, piemēram, uz plūdiem un ugunsgrēkiem. Un pēdējais – Jūs varat ticēt sākotnējam iespaidam, jo, ja speciālistu veidols, viņu iekārtas kā arī transportlīdzekļu stāvoklis neievieš pārliecību, meklēšana ir jāturpina.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *