Aizdevums internetā – ieteikumi, uz ko vērst uzmanību

Pat šodien ne visu banku piedāvājumā ir aizdevumi online, šobrīd šis variants vairāk jau ir nebanku kredītiestāžu piedāvājuma klāsts. Kredīts online ir viegli izmantojams variants, kā iegūt nepieciešamo summu minimālā laikā, tomēr daži klienti vilcinās to izmantot. Pieteikums aizdevumam, ar internetu, ne ar ko neatšķiras no pašas kredītiestādes apmeklēšanas. Tiek aizpildīts kredīta pieteikums, saņemts apstiprinājums un tad nauda. Visas darbības notiek izmantojot i-banku vai personīgo kontu. Kā vēl viena priekšrocība ir tā, ka pieteikties var uzreiz vairākās iestādēs. Viennozīmīgi tas būtiski palielina iespējas saņemt kredītu. Zemāk var lasīt, tieši ar ko tad aizdevums online atšķiras savā starpā no bankas kredīta, un kam tieši jāpievērš vērība, ņemot kredītu.

Aizdevumi, to priekšrocības un vēl vājas puses

Pētot to cik kredīti internetā tomēr ir izdevīgi, jāsāk ar plusiem un vēl trūkumiem.

Online kreditēšanas priekšrocības:

  • Laika taupīšana – ļoti ātra pieteikuma izvērtēšana un momentāla naudas ieskaitīšana sniedz iespēju kredītņēmējam saņemt nepieciešamo summu jau 20-30 minūtēs pēc tam kā iesniegts pieteikums. Tajā pat dienā aizdevums online tiks izsniegts pieteicējam.
  • Pieejamība klientam – kredīts tiek saņemts arī bez klātienes konsultācijas, bet izvēles produkts tiks izvēlēts patstāvīgi, apskatot un iepazīstoties noteikumiem mājas lapā.
  • Minimālās prasības – lai būtu noformēts kredīts internetā, pamatā ir jāuzrāda vien pase un telefona numurs. Dažas organizācijas pieprasa elektroniskas dokumentu kopijas. Ja pieteicējs piesakās uz mazu summu, kreditētājs var arī neprasīt interesējošo informāciju par maksātspēju un kredītvēsturi.
  • Pats galvenais iemesls tam, kādēļ kredīts online jau ir tik ļoti populārs, ir šī dabūšanas parocība un vēl vieglums. Taču, padarot vienkāršāku pieteikumu apstrādi, kredītiestādes saskaras ar maksājumu kavējumu risku. Šajā situācijā kreditori pastiprina nosacījumus pret naudas atgriešanu.

Lai padarīt mazākus iespējamos zaudējumus, mikro finansēšanas organizācijas tad ir spiestas izvirzīt īpašus nosacījumus:

  • Noteikt ierobežojumus attiecībā uz finasējuma summu, ko tad sniedz aizdevums;
  • Paaugstināt procentu likmes;
  • Padarīt pēc iespējas mazāku aizdevuma līguma termiņa ilgumu.

Pat neskatoties uz visām priekšrocībām kā arī mīnusiem, kad tiek ņemts kredīts, tomēr ir jāizvērtē tā nepieciešamība un vēl būtu jāsaprot tas, ka aizdevums būs jāatgriež.

Ar ko sms kredīti atšķiras no citiem aizdevumiem?

Straujā mobilo komunikāciju attīstība, kā arī ātrie kredīti ļāva radīt neparastu “bērnu” – SMS kredītu. Neapšaubāmas tādu aizdevumu priekšrocības būs iegūšanas vieglums, pateicoties ātrai un vienkāršai pieteikuma izskatīšanas procesam. Tas jau ir aizdevums, kas balstīts uz uzticību klientam. Nav vajadzīgs vāk jebkādus dokumentus, taču, ja sms kredīts ir atteikts, to ir psiholoģiski vieglāk uztvert. Pastāv arī acīmredzami mīnusi: augstās kredīta izmaksas, tā kā aizdevējs vēlas ne vien nopelnīt naudu uz %, bet arī apdrošināt sevi pret saistību nepildīšanas risku, kas tad šinī variantā jau ir ļoti liels. Kā arī kredīts jau būs jāatmaksā ļoti ātri parasti līdz gadam, bet maksimāli piešķiramā summa ir neliela. SMS kredīti varētu būt arī krāpnieciski, tāpēc, pirms tam kā iesniegt pieteikumu, cītīgi izpētiet visu. Kā piemēram, uzziniet vairāk internetā par iespējamo kreditētāju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *