Mājokļa apsardzes varianti mūsu laikmetā – kam tieši pievērst uzmanību?

Katru gadu Latvijā notiek desmitiem tūkstošu ielaušanās gadījumu. Pēc statistikas redzams, ka noziedznieki galvenokārt nokļūst mājā, izlauzot slēdzeni vai piemeklējot piemērotu atslēgu, kā vēl viens populārs variants parasti ir iekļūšana pa logu vai caur ventilāciju un balkoniem, ne tik bieži viņi liek klāt agresīvas ārdurvju izlaušanas metodes. Noziedznieku profesionalitātes līmenis kā arī atjautība jau ar katru dienu pieaug, bet iebrukšanas daudzums palielinās brīvdienās un skolēnu brīvdienās. Tālab savam mieram, būtu nepieciešams parūpēties tieši par mājas drošību un tad apskatīties, kādi drošības risinājumi tirgū ir atrodami.

Uzzini vairāk – https://eurocash1.lv/korporativajiem-klientiem/tehniska-apsardze/

Drošības risinājumi kā arī atlases varianti

Skatoties, kādi tad eksistē drošības risinājumi, mājokļa aizsardzībai, atklājas, ka tieši šo ir diezgan liels skaits. Jūs varat paši sev uzstādīt drošības mehānismu vai varbūt griezties pie nozares speciālistiem. Galvenā starpība ir tā, kad, griežoties kompānijā, Jūs varat būt droši, ka iebrukšanas situācijā sekos tūlītēja reakcija un, protams, dienests dosies uz apsargājamo objektu. Otrajā variantā Jums būs pašiem jāseko līdzi un vajadzības gadījumā jāsauc policija. Apsardzes varianti iedalās – fiziskā un tehniskā apsardze, inženiertehniskā un kombinētā apsardze.
Fiziskā apsardze – ikviens no mums ir redzējis sargus tirdzniecības vietās vai arī kāda stāvlaukuma sargu, šo arī sauc par fizisku apsardzi. Parasti fiziskā apsardze tiek meklēta tajā brīdī, kad ir vajadzīga apsardze kādā pasākumā, vai jātransportē kāda tieši dārga manta, protams, arī īpašuma aizsardzība. Pasūtot servisu tikai no pārbaudītas kompānijas jau ir droši, jo tiem parasti pastāv visi sertifikāti un garantijas. Taču eksistē alternatīva, kad tiek piemeklēti cita veida drošības risinājumi, kā piemēram, sargs, ko tad varētu censties noalgot un kas arī apsargās īpašumu. Taču šajā gadījumā jau ir salīdzinoši neskaidras garantijas.
Kā vēl viens opcijas variants, ko nodrošina licencēti uzņēmumi ir tehniskā apsardze, kas arī ir ļoti labs un drošs variants. Šinī izkārtojumā tiek veikta signalizācijas uzstādīšana Jūsu mājās no kuras signāls vai pat video tiek pārraidīti apsargiem uz “pulti”, kuri visu diennakti novēro objektus. Tādā veidā uz īpašumu dodās ātrās reaģēšanas vienība un izskaidro Jums visu situāciju. Bez šaubām, Jūs varat arī paši uzstādīt signalizāciju, kas nodos ziņu uz telefonu, tomēr bez šaubām speciālisti to visu paveiks ātrāk.
Pēdējie 2 varianti ir inženiertehniskais variants un kombinētais, kur visiem saprotams, kas ir kombinētais – vairāku variantu savienojums, piemeklējot labāko kombināciju. Savukārt, inženiertehniskais variants būs tas, kad tiek lietoti, kā piemēram, dzelzs režģi vai metāla žalūzijas, piemēram, kā veikalos uz ielas. Taču tas nevar nodrošināt pilnu drošību, bet viennozīmīgi aizturēt uz kādu laiku laupītāju gan varēs.

Kā piemeklēt labāko kompāniju?

Pētot apsardzes firmas, svarīgs moments būs tas, vai šis uzņēmums būtu gatavs uzņemties finansiālu atbildību. Saskaņā ar likumu uzņēmumam jau ir jāatbild par zaudējumiem, kas radās nepareizas pienākumu izpildes vai kādas darbības neīstenošanas dēļ. Vēl viens svarīgs moments būtu ātrās reaģēšanas komandas ierašanās laiks. Šim maksimālajam laika periodam būtu jābūt iekļautam līgumā, pretējā gadījumā nav iespējams pieprasīt finansiālu kompensāciju, ja darbinieki nepaspēs atbraukt laicīgi. Eksperti apliecina, ka vidējais ātrās reaģēšanas dienesta atbraukšanas laiks ārpus pilsētas ir desmit līdz piecpadsmit min, pilsētā vēl ātrāk, taču, protams, šo laiku atrunā katram individuāli. Obligāti izpētiet jebkādas atsauksmes, kuras var atrast tieši par kompāniju, lai varētu saprastu darbības principus un vēl sadarbību ar klientiem. Uzņēmuma darbības profesionālā pieredze, speciālistu kvalifikācija un to fiziskā sagatavotība, mūsdienīgs aprīkojums arī ir ļoti svarīgs atlases kritērijs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *