Kolagēns – kam tas nepieciešams?

Gadījumā ja Jūs jau esat veselīgas ēšanas noteikumu fans, šajā gadījumā droši vien esiet pamanījuši, cik dažādi uztura bagātinātāji kļūst populāri, it īpaši kolagēns. Kas īsti tad ir uztura bagātinātājs – kolagēns? Viennozīmīgi tas ir visplašākais proteīns cilvēka ķermenī, kas tad veicina kaulu, ādas, locītavu, nagu un audu tvirtumu un elastību. Šis būtu saistošo audu būtība un arī veido vienu trešdaļu cilvēka organisma olbaltumvielu, kā arī ap astoņdesmit procentu no sausās ādas masas. Vairāku faktoru rezultātā, piemēram, vecums vai augsta fiziska aktivitāte varētu iznīcināt kolagēnu. Pie tam dabikā kolagēna trūkums, kurš ir vēl zarnu gļotādas daļa, var izraisīt gremošanas problēmas. Tādēļ bieži vien cilvēkus piesaista kolagēna pulveris vai, piemēram, dzeramais kolagēns, mēģinot tādējādi uzturēt savu veselīgu organismu.

Ienāc – https://kolagens.lv/

Pareizā kolagēna lietošana tieši pēc tā tipiem

Kādi eksistē kolagēna tipi? Ir daudz dažādu kolagēna tipu, taču 5 tiek skaitīti par izplatītākajiem. 5 biežāk sastopamie veidi ietver I, II, III, IV, V tipa kolagēnu. Šie kolagēna veidi ir pilnīgi neaizstājama ķermeņa daļa. Pirmā tipa pats kolagēns būs visplašākais proteīns, kas tad atrodams mūsos. Tas palīdz veidot ādu, kaulus, cīpslas, asinsvadu sienas un citus saistaudus. Gadījumā ja mums vajadzīgs kolagēns ādai, tad pirmais tips ir labākā opcija. Kāda varianta uztura bagātinātājs – kolagēns ir uzskatīts par vienkāršāk uzsūcamo? Atbilde ir jūras produktu dabiskais kolagēns. Gadījumā ja mums vajadzīgs kolagēns locītavām un skrimšļiem, tas ir otrais tips, kurš būtu galvenais skrimšļu kolagēns. Tie uztura bagātinātāji, kuri satur putnu kolagēnu, kā piemēram, vistas kaulu buljona kolagēna pulveris, ir galvenais otrā tipa kolagēna avots. 3. tips ir fibrilārs kolagēns un ir pamata mūsu ādas kā arī iekšejo orgānu sastāvdaļa, kas tiks uziets tajās pašās vietās, kur pirmais tips. 5. tipa dabiskais kolagēns ir un būs svarīgs grūtniecēm placentas veidošanā. Galvenais jau ir saprast, vai Jums vajadzīgs kolagēns ādai vai muskuļiem un piemeklēt sev atbilstošo veidu.

Kolagēns un vēl šī ražotājs – izlases kritēriji

Kad tomēr ir nepieciešams kolagēns, pirkt to iespējams ne vienīgi aptiekā, bet arī tiešsaistē. Tomēr centieties noskaidrot vairāk tieši par uzņēmumu, kā arī viņa zināmu reputāciju, tā kā uztura bagātinātāji ir jāuzņem iekšķīgi. Noskaidrojiet sev, kāds tad ir nepieciešams veids – kolagēns nagiem, matiem vai arī kolagēns locītavām, muskuļiem. Protams, pirms sūtīt ir vajadzīgs uzzināt, kāda tad ir kolagēna lietošana. Vispār pastāv dzeramais kolagēns, kurš jau būs sagatavots. Šis variants būtu ļoti viegli sagremojams, pie tam ir piemērots pat tiem, kuri cieš no gastrīta. Tas ir viegli lietojams, un vēl tas nebūs pašam jātaisa – 1 pudele satur ikdienas devu 5 g. Plaši tiek pielietots kolagēna pulveris, kas tomēr ir vienkārši uzņemams. Taču, ja pulveri pērkat nevis pakas veidā, šajā gadījumā dzēriens ir jātaisa saviem spēkiem, šis process ceļojot nav ērti. Kolagēns kā kapsulas vai tapbletes jau ir visērtākais izmantošanas veids, ko tad var paņemt līdzi uz darbu, ceļojumā vai komandējumā. Nav noliedzams, ka, kad tiks izvēlēts kolagēns atsauksmes būs tas, ko tad ir jāizlasa vispirms, tā varēsiet atrast piemērotāko variantu priekš sevis.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *