Jumta segums pēc mūsdienīgām prasībām

Vairāku pilsētas iedzīvotāju liels sapnis būtu kāds zemes gabals pie ūdens, uz kura var vest mājas celtniecību. Jau ēkas projekta sākumā, svarīga būtu mājas paša jumta konstrukcija. No tā formas izvēles, pareizajiem aprēķiniem, izstrādājot un ievērojot pareizu darba tehnoloģiju, būs atkarīgs nākotnes mājās komforts. Tā kā jumta konstrukcijas veidi ir ļoti dažādi, ir jāizvēlas piemērotākais tieši Jūsu gadījumā, lai tiktu izvelēts arī labs trapecveida jumta segums. Ka arī, neņemot vērā to, vai arī tā ir dzīvojamā māja vai vien dārza māja, vienmēr jāatceras, ka tieši jumta siltināšana ir nozīmīga celtniecības daļa. Pie tam piemēram, kā stila elements var tikt izvēlētas jumta kopnes, kas ir moderns risinājums.

Plakans vai varbūt slīps, kāda tipa mājas jumts būs piemērots Jums?

Šodien jumta konstrukcijas veidi eksistē ļoti dažādi, bet pieprasītākie uz šodienu jau ir vienslīpnes un jumti ar diviem slīpumiem. Turīgākiem cilvēkiem patīk jumta konstrukcija pēc franču stila, kas parasti ir jumts ar mansardu, tā kā šajā gadījumā var tikt ierīkota vēl viena telpa priekš istabas bēniņos. Tātad šeit tieši jumta siltināšana aizņem 1.vietu. Bez šaubām ikviens ir pamanījis, ka sērijveidu dzīvokļu mājām ir plakanie jumti, šeit jumta segums pārsvarā ir no modificētā bitumena. Bet sarežģītāka jumta konstrukcija prasa cita tipa segumu, piemēram, labs veids būtu dakstiņjumts. Šis jumts būs izturīgs pret vides faktoriem pie tam kalpos no 50-100 gadiem.

Koka kopnes jumta konstrukcijās

Ēkas būvniecībā ļoti bieži tiek izmantotas koka kopnes kā arī jumta spāres. Kāds tad variants būtu vislabākais? Spāru sistēma vai jumta spāres vienā pusē atbalstās uz mauerlatu, bet otrpus uz siju. Priekš tam, lai jumta spāres varētu izturēt vajadzīgo spriedzi, tām jābūt savstarpēji savienotām. Palielinātas slodzes gadījumā, tās ir atbalstītas uz statīviem. Jumta kopnes ir sava veida stingrs rāmis, ko izmanto slīpo jumtu veidošanā. Šeit pamata lieta ir pardalīt esošo slodzi uz konstrukcijas sienām, kurai jumts tiek pakļauts. Koka kopnes standartā ir ražotas tieši no augstas kvalitātes koksnes, dēļiem vai arī apaļkoka. Koka kopnes ir lētāks un vienkāršāks variants nekā jumta spāres, tādēļ celtniecībā tām dod priekšroku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *