Kam vērst vērību ,kad būs pasūtītas lēcas acīm interneta veikalā?

Brīdī, kad bija izgatavotas lēcas acīm, tad pilnībā izmainījās cilvēku sapratne par redzes problēmu korekciju. Pacienti, kas slikti redz tālu vai tuvumā, var arī bez bailēm braukt, nodarboties ar sportu, peldēties un saredzēt dažādus uzrakstus bez brillēm. Bet kā lēcas acīm radās?
Droši vien tas liekas neticami, bet centieni radīt lēcas acīm bija tiešām jau uzsākti 16. gadsimta beigās un tas bija paša L. da Vinči mēģinājums. No viņa palikušajos pierakstos ir 1508.g. skices, kur aprakstīta ierīce, kura domāta redzes koriģēšanai. Šajos dokumentos rakstīts, kad sava veida lēca jāuzstāda tieši uz acs un tā palīdz redzēt. Mūsu laikmetā zinātnieki ir pārliecināti, kad konkrēti dotais Leonardo izgudrojums pārtapa jau par šodienas lēcas prototipu.
Tomēr da Vinči izgudrojums tad nesaņēma atzinību un gandrīz 400 gadus bija aizmirst. Vienīgi 1887.gadā vācu stikla pūtējs Frīdrihs Müllers izmantoja da Vinči ideju. Tika radītas sava veida protēzes, kuras atdarina acs formu. Lēcas daļa, kas ir uz acs baltuma, bija no balta stikla, bet daļa, kas ir virs pašas zīlītes , bija caurspīdīga.
Un tad pa īstam milzīgs sasniegums bija tad, kad tieši Kevins Tauhey 1947.gadā izveidoja pirmās kontaktlēcas ar tiešām nelielu diametru, kurš apklāja tikai radzeni, šīs kontaktlēcas bija izgatavotas no pvc, un nemaz nelīdzinājās stikla lēcām. Un tad kontaktlēcas palika tādas, kādas tieši tās pazīstam tagad.

Un šobrīd pat var nopirkt kontaktlēcas internetā, protams, kad Jūs zināt, kāda tipa lēcas nepieciešamas. Taču eksistē arī tāds kontaktlēcas interneta veikals, kur ir acu ārsti, kuri var arī pārbaudīt klientu acis un izrakstīt lēcas acīm. Viss attīstās un paliek ērtāks. Pie tam, kad agrāk pirmās lēcas bija tiešām ļoti padārgas, tad šodien lēcas cena patīkami pārsteidz.

Kontaktlēcu varianti un kontaktlēcas interneta veikals – kādā veidā sameklēt vai kā pasūtīt?

Pats pirmais, kam tieši vērst uzmanību, kad tiek izvēlētas lēcas, ir tieši tas, vai tās ir mīkstas, vai cietas. Kontaktlēcas, kas ir cietās, uz šodienu jau pilnveidojās. Vispirms tās tika izgatavotas no stikla, pēc tam jau no organiska stikla, pvc un pārklāja visu acs priekšējo virsmu. Pats pēdējais attīstības posms bija izgatavošana no īpaša materiāla – silikona akrilāta. Galvenās cieto lēcu īpašības būs minimāls attēla izkropļojums (materiāls labāk saglabā savu formu), izturība pret bojājumiem, mazāk nokļūst netīrumi uz tā, vajadzība mitrināt pašas lēcas ir daudz mazāka, tā kā tās nesatur ūdeni un neizžūst ilgstoši lietojot, labi kopjot, lietošanas termiņš pārsniedz to, kas ir mīkstām lēcām. Mīkstās kontaktlēcas tad ir izgatavotas no speciāla materiāla, kas ir elastīgs – silikona hidrogēla vai hidrogēla. Pēc maiņas nepieciešamības ir 1 dienas kontaktlēcas (vienreizējās lietošanas), nedēļas vai divu nedēļu lēcas, plānotā nomaiņa, kas jānomaina ir ik pēc viena līdz trīs mēnešiem un tradicionālās, kuras tiek mainītas ik pēc 6 mēnešiem. Bez šaubām, kontaktlēcas cenas būs atkarīgas ne vienīgi no materiāla, bet arī, piemēram, no nēsāšanas termiņa. Turklāt ir vēl krāsainas lēcas, kuras var pilnīgi pārvērst Jūsu izskatu. Lēcas internetā jau ir pieejamas lielā vairumā un vēl lietpratēji klientiem varētu sniegt pilnīgas atbildes lēcu izvēlē. Nav noliedzams, ka, svarīgi, lai lēcas cena nav īpaši zema, jo kvalitātei šajā gadījumā tad ir būtiska nozīme un, protams, labāk izvēlēties pārbaudītu ražotāju un pārdevēju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *