Kolagēns palīdz saglabāt ādas jaunību?

Gadījumā ja Jūs esat pareizas ēšanas principu fans, tad droši vien esiet manījuši, cik tad uztura bagātinātāji kļūst pieprasīti, īpaši pats kolagēns. Kas tad īsti būs kolagēns? Viennozīmīgi tas ir izplatītākais proteīns cilvēka organismā, kas tieši nodrošina ādas, kaulu, locītavu, nagu un arī gļotādu audu tvirtumu un elastību. Tieši tas ir saistošo audu pamats un arī rada 1/3 visu ķermeņa olbaltumvielu, kā arī apmēram astoņdesmit procentu no sausās ādas masas. Daudzu faktoru ietekmē, piem., vecums vai liela fiziska aktivitāte var iznīcināt dabisko kolagēnu. Pie tam kolagēna izsīkums, kas ir vēl zarnu gļotādas daļa, varētu izraisīt gremošanas problēmas. Līdz ar to parasti visus piesaista dzeramais kolagēns muskuļiem vai kolagēna pulveris, lai tādējādi uzturēt sev veselīgu organismu.

Kolagēns matiem vai varbūt muskuļiem, kā var atšķirt?

Uztura bagātinātāji, kuros jau ir pats kolagēns, pirkt var iepakojumos, kas ir marķēti: I, II, III tips. Kopā ir līdz pat 28 dažāda tipa kolagēna, taču mūsu organisms pieņem I, II, III un IV veidu. Ražojot kolagēnu, pamatā var tikt izlaisti pirmie trīs. 1. tipa olbaltums jau ir vajadzīgs ādai un kauliem, cīpslām, acīm, muskuļiem un citam. 2. tipa kolagēnu pielieto skrimšļa veidošanai, kā kolagēns locītavām, taču III tipa kolagēns ir iiesaistīts asinsvadu ražošanā un šis kolagēns muskuļiem ir arī izcili piemērots un arī ādai. Visi šie varianti pēc struktūras jau ir viens otram līdzīgi. Tie tikai atšķiras pēc aminoskābju montāžas secības kā arī oksilizīna atlikumu skaita ķēdē. Praksē jau var teikt, kad viena un tā paša tipa kolagēni atšķiras, var būt to ietekmē pati formula, piedevas un izdalīšanās forma. Ja Jums ir nepieciešams uztura bagātinātājs – kolagēns, lai tieši risinātu konkrētu problēmu, tad vislabāk atlasīt tam piemērotāko, kā piemēram, kolagēns matiem, ādai vai kolagēns muskuļiem, gadījumā, ja gribat “profilaksei”, tad labāk izvēlēties to tipu, kur ir dažādas piedevas.

Dažādi uztura bagātinātāji kā arī pats kolagēns – ražotāja kā arī sastāvdaļu izlase

Kolagēna uzņemšanai eksistē ļoti daudz norāžu, taču pirms tam kā kolagēns tiek pirkts, pievērsiet uzmanību sekojošiem momentiem. Kāda tieši veida pats kolagēns ir dominējošais, atceraties, ka pirmie trīs tipi būs it īpaši būtiski mums visiem. Kolagēna izcelsme – dzīvnieku kolagēns, kas iegūts no liellopiem, tādā pat veidā kā olas produktu kolagēns, būs lētāks un visticamāk izraisa alerģiskas reakcijas. Tādēļ tiesi jūras produktu kolagēna lietošana būs vislabākā. Ikkatrs dabiskais kolagēns, it īpaši kolagēna pulveris varetu būt ar ne visai patīkamu smaku, tāpēc ražotāji sastavam visbiežāk pievieno sintētiskas sastāvdaļas smaržai, kas ir tas, kas mazina produkta kvalitāti. Kad būs skatīts pats kolagēns, pirkt labāk to, kam tieši jau ir dabīgs sastāvs bez jebkādiem ķīmiskiem maisījumiem. Un, protams, nozīmīgs ir ne vien kolagēns, atsauksmes būs ne mazāk svarīgas, un arī tad kolagēna lietošana atnesīs gaidīto rezultātu. Pie tam klientu atsauksmes svarīgi iepazīties arī par interneta vietni.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *