Mājokļa celtniecība kā arī jumta uzstādīšana

Jumta konstrukcija tomēr ir viens no vissvarīgākajiem momentiem ēkas celtniecības procesā. Tajā brīdī, kad tiks uzstādīts jumts vai jau jumta segums, ir svarīgi ievērot tehnoloģiju uz kā balstās mājas jumta uzstādīšana, turklāt kuras neievērošana varētu radīt nepatikšanas, kā piemēram, siltuma zudumu, ūdens tecēšanu mājā vai arī, ka tiek sagrauta visa jumta konstrukcija. Lai mājas jumts tiktu galā ar tā aizsardzības funkcijām, tam jābūt nekļūdīgi uzbūvētam, pie tam būvniecības procesā nevajadzētu aizmirst par tādu lietu, kā jumta siltināšana. Protams, ir arī varbūtība izmēģināt kopnes gan kā īpašu dizaina variantu, gan kā jumta konstrukcijas balsta funkciju.

Uzzini vairāk – https://domusbuve.lv/jumts

Jumta konstrukcijas veidi to dažādībā

Jumta konstrukcijas veidi pastāv dažādu veidu, kaut gan pieprasītākie uz šodienu ir vienslīpnes un arī jumti ar diviem slīpumiem. Bagātiem klientiem patīk jumta konstrukcija atbilstoši franču stilam, kas ir mansarda jumts, tā kā šeit var būt papildus telpa priekš apdzīvotiem bēniņiem. Šajā gadījumā tieši jumta siltināšana ieņem 1.vietu. Visi redzam, ka sērijveidu dzīvokļu mājām ir plakanie jumti, šeit jumta segums visbiežāk ir no bitumena. Turpretim sarežģītāka jumta konstrukcija prasa cita veida segumu, piemēram, lielisks variants būs dakstiņjumts. Šī veida jumts būs izturīgs pret jebkāda veida vides faktoriem pie tam kalpos no 50-100 gadiem.

Kopnes vai jumta spāres?

Gan jumta spāres, gan to jumta konstrukcija ir no mauerlata, ka arī no tādas konstrukcijas, kas padara visu sistēmu izturīgu un stingru: šķērstieņi, statņi, bet pašas spāres nokarājas vai tiek izvietotas slāņiem. Mūsdienu koka kopnes var izcelties ar to, kad viņu pamati šādas slodzes neizjūt. Kopnes pamats vienlaikus var kalpot kā grīdas sijas un arī kā atbalsta rīks. Kā arī, izmantojot diagonāles, spiedes un stiepes, spēks tiek vienmērīgi sadalīti visā kopnes trīsstūrī. Protams, te ir skaidri jūtams, kad jumta kopnes ir jumta kopnes būs izturīgākas nekā jumta spāres parastajā variantā, kā arī daudz lētākas. Bet šodien var tikt pirkta apvienota konstrukcija jumtam, tādējādi iegūstot priekšrocības no abiem variantiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *